Cezaevinde Kutlu Doğum Programı Duygulandırdı

Cezaevinde Kutlu Doğum Programı Duygulandırdı

Yozgat’ın Boğazlıyan A2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 'Kutlu Doğum Programı' düzenlendi.

Yozgat’ın Boğazlıyan A2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 'Kutlu Doğum Programı' düzenlendi.

Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günaslan'ın katkılarıyla düzenlenen programa; dini sohbetleriyle adından söz ettiren emekli imamlardan Nuh Ali Karaçalı, Bahattin Özalp, Mücteba Güran ile Hizmet Eli Derneği ilahi gurubu katıldı. Programa Kurum Müdürü Bayram Nayırsoy, İdare Memuru Arif Karaman, kurum öğretmenleri Celil Cihan, Bahattin Benli, İnfaz Koruma Başmemuru Bekir Berçin ve diğer cezaevi personeli ile tüm hükümlü ve tutuklular katıldı.Program Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günaslan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

İmamlardan Bahattin Özalp, Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını anlatırken, Mücteba Güran ise güzel sesiyle ilahi ve naat okudu. Nuh Ali Karaçalı hoca da cezaevlerinin umudun yitirildiği yer olmadığı, eğitim yuvası olduğunu ve buralara Medrese-i Yusufiye olarak bakılması gerektiğini vurgulayarak, dini sohbeti ile hükümlü ve tutukluları duygulandırdı.

Hizmet Eli Derneği İlahi Grubu'na eşlik eden hükümlü ve tutuklular 'Def'ler eşliğinde söyledikleri ilahilerle programa renk kattı. İlahilerin sunumu sırasında bazı hükümlü ve personeller 'Peygamber Sevgisi'nden duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Program sonunda Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günaslan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, programın güzel geçtiğini belirtti. Kurum Müdürü Bayram Nayırsoy ise, bu tür faaliyetlerin çok faydalı olduğunu belirterek, programa katılan davetlilere ve emeği geçenlere, öğretim servisi olmak üzere tüm cezaevi personeline teşekkür etti. Program sonunda,Cumhuriyet Savcısı Yüksel Günaslan ve Kurum Müdürü Bayram Nayırsoy, tarafından katılımcılara gül, lokum ve meyve suyu ikramında bulunuldu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.