"Çed Çıksın, Üç Sene Sonra Konak’tan Denize Gireceğim"

"Çed Çıksın, Üç Sene Sonra Konak’tan Denize Gireceğim"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in rüya projesi ‘Yüzülebilir Körfez’ hedeflerine ve Kıyı Tasarım Projesi konusunda açıklamalarda bulundu. “ÇED raporu bugün imzalanasın üç sene sonra Konak Vapur İskelesi’nden...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in rüya projesi ‘Yüzülebilir Körfez’ hedeflerine ve Kıyı Tasarım Projesi konusunda açıklamalarda bulundu. “ÇED raporu bugün imzalanasın üç sene sonra Konak Vapur İskelesi’nden Karşıyaka Vapur İskelesi’ne yüzmek şartı ile denize gireceğim” diyen Kocaoğlu, “Kıyı Tasarımı’nda Bayraklı ve Bostanlı’nın ihalesini hazırlıyoruz. Beş tane iskelenin onayı geldi. Onay geldikçe diğerlerini de yapacağız. Karataş ve Göztepe arasında durduk. Eski Ordu Komutanlığı karşısında trafiği alta alıp orada bir alt geçit yapacağız. Orası meydan olacak. Alt geçidin projesini bekliyoruz. Kıyı Tasarımı projesi hazır. Bir aksilik çıkmazsa iki sene içerisinde 40 kilometre sahil biter, Urla’ya doğru yürürüz” dedi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak yapılan ve yapılması gereken projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Aziz Kocaoğlu, kentte krize yol açan stat tartışmalarına da değindi. Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın stat konusundaki açıklamalarını değerlendirerek, “Örnekköy’e stat yapılmaz diyor Sayın Vali. Oraya stat yapılmaz diyor. Niye yapılmaz? Oradan bir kuru dere geçiyor. İZSU 100’ün üzerinde dereyi kontrol ediyor. Oradaki dereyi en iyi İZSU bilir. O derenin deplase edilip etmeyeceğini de İZSU bilir. Samimi olmak gerekiyor. Gürsel Aksel’i yapmak bu kente zarar verir. Karşıyaka’da Yalı’ya stat yapmak bu kente zarar getiri. Bize sadece maçtan maça stat lazım değil. Kentin kuzeyine ve güneyine spor kompleksi lazım. Çocukları, gençlerin ve kulüplerin faydalanacağı tesisler lazım. Hükümetin de desteği ile örnek tesisler yapmamız gerek. 20 kişi bağırsın diye stat yapmak olmaz.” diye konuştu.

‘TAPULU MALIMIZI KİMSE ALAMAZ’

Alsancak Stadı’nın yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddialarını yorumlayan Kocaoğlu, Alsancak Stadı için ‘hodri meydan’ diyerek, “Sayın Vali’nin değerlendirmeleri temenniden ibarettir. Sayın Valimiz orada stat olup olmayacağı konusunda karar vermiyor. Söyleminde de bu var. Ben temennimi söylemiyorum, net söylüyorum. Alsancak Stadı’nın 4 bin 29 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı. Gürsel Aksel Stadı’nın bin 400 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alamazlar. Girelim izale-i şuyu davasına bunun hepsini alırız. Hem de tamamını. Benim bütçem Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinden aşağı mı? Yiğit harmanda belli olur. Çayıra çıkarız. İzale-i şuyu’ya çıkarız. Kim kimden alıyorsa.” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da konuşan Aziz Kocaoğlu, “Uzundere’de çok iyi bir noktaya geldik. Bölüm bölüm çıkabilecek noktadayız. Belediyenin işine gelir biri çomak sokar, iş altı ay gecikir, onunla uğraşırsınız. Bu işte zaman söylemeyeceksin. Bayraklı’da çok iyi gidiyorduk. Araya seçim girdi, vatandaşın kafasını biz daha fazla vereceğiz diyerek karıştırdılar. Kent dönüşümünün tıkanmasının nedeni 6306 sayılı yasadır. O yasa il kent dönüşümü yapılmaz. O yasa mülkiyeti, tapuyu gasp edicidir. O yasa ile ülkede mülkiyet, tapu kalmaz. Kamulaştırma yapmak başka bir şey. Evin çürük, iki ay içerisinde bu evi yıkacaksın demek başka şey. Yol yapmak için evini kamulaştıracağım, senin hakkını vereceğim demek başka bir şey. Ben kent dönüşümü için kamulaştırma yapıyorum, uzlaşma yapıyorum” dedi.

‘KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN BİR DAHA ADAY OLURUM’

Balçova’da yapımı devam eden teleferik tesislerini değerlendiren Kocaoğlu, “Akşama sabaha çıkarız. Tam tarihi bilmiyorum. Hızlı bir şekilde ilerliyor. Bazı projeler var ki, çeşitli olanaksızlar, çeşitli problemler bunları geciktirebiliyor. Bakanlıkta da, devlette de bu var. İşin ne zaman biteceği biraz da ustaya bağlı. Bizim usta da belediye başkanı değil, müteahhit. Müteahhitlerden yana her zaman yanığımdır” diye konuştu. Kocaoğlu, Yamanlar’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi konusunda , “Evsel atık bertaraf tesisinin yeri ideal. Daha başkası da yok. Şuraya bir ÇED raporunu alalım. Alacağız da. Şu işi bırakmadan çöp işini de halledeyim, körfez için ÇED raporunu da alayım, çevre konusunda İzmir’in bir numaralı kent olma hedefine büyük iki tane adım kaldı, onları da atayım. Biri çöp, biri körfez. Yetişmezse bir daha aday olmak zorunda kalırım. Bu iyi değil. Başka arkadaşlara da, gençlere de yer açılsın. Veliahtlık olur mu? O padişahlıkta var.” diye ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.