Camide PKK'lı için mevlid

Camide PKK'lı için mevlid

Van Başkale’deki bir camide 1997 yılında ölen PKK’lı terörist için mevlit okutuldu, camiye örgüt paçavraları ve Öcalan’ın posterleri asıldı.

 

Van’ın Başkale İlçesi Öncüler Mahallesi’ndeki bir camide, Yüksekova’da 1997 yılında çıkan bir çatışmada ölen, ancak kimlik bilgileri geçtiğimiz günlerde açıklanan PKK'lı Yılmaz Abbasigil için ‘mevlit’ okutuldu. Mevlidin okutulduğu Başkale’nin Öncüler Mahallesi’ndeki caminin mihrabına, PKK paçavraları ve teröristbaşı Öcalan’ın fotoğrafı asıldı. 

‘AKP’YE GİDECEK HER OY, KURŞUN’

untitled-4-015.jpg

Mevlitten sonra PKK ve Öcalan paçavralarının süslediği taziye evinde toplanan terör örgütü sempatizanları, Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler’in ‘nefret’ dolu konuşmalarını dinledi. Ölen PKK’lının katilinin Erdoğan ve AK Parti olduğunu savunan Güler, “Önümüzde bir seçim var. AKP’ye gidecek her oy, bir top, bir kurşun olarak genç kızlarımızın ve erkeklerimizin, annelerimizin bedenine sıkılmıştır” diyerek HDP’ye oy verilmesini istedi. 

‘KÜRDİSTAN  ÖZGÜRLEŞİYOR’

untitled-3-044.jpg

Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan ise, “Şehitlerimiz özgürlüğümüzün yoludur. Biz şehitlerimizden dolayı dik başlıyız. Her şehidimizin kanı yere aktığında mücadelemiz o kadar büyüyor. Kürdistan o kadar özgürleşiyor” dedi. 
 

1997’DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

untitled-2-096.jpg

PKK’lı terörist Yılmaz Abbasigil, Hakkari'nin Yüksekova İlçesine bağlı Esendere Beldesi kırsalında 1997 yılında terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada öldürülmüştü.

A.BAHADIR ÇALIK - VAHDET

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.