Cami inşaatına minareden başlandı

Cami inşaatına minareden başlandı

Çumra ilçesi Bakkalbaşı Mahallesi TOKİ Konutları mevkisinde yapımına başlanan Medine Cami inşaatı su basmanı seviyesine gelmeden minaresinin yaptırılması ilginç bir görüntü sergiliyor.

Temeli geçtiğimiz yıl içerisinde atılan Medine Camii’nin yapılması için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Medine Cami Yaptırma Derneği Başkanı Mustafa Çoştu, amaçlarının camiye en kısa sürede bitirmek olduğunu söyledi. Cami inşaatı önünde yaptığı açıklamada çalışmaları hakkında bilgi veren Çoştu, “Bu camimizin arsası hayırsever bir hemşehrimiz tarafından bağışlandı. Bizde ekip arkadaşlarımız ile birlikte elimizi taşın altına koyduk ve yola çıktık.  Toplam 2 bin 725 metrekare arazi üzerine yaptırılan camimizin kullanım alanı 600 metrekare civarında ve 800 kişilik. 2010 birim fiyatlarına göre cami 575 bin TL’ye mal olacaktı. Ama inşaat sürdükçe maliyet artıyor. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın desteklerine ihtiyacımız var” dedi.
Caminin inşaatının devam ederken minaresinin bitirilmesinin nedenini de açıklayan Çoştu, “Caminin arsasını bir hayırsever bağışladı. Hayırsever bir başka hemşehrimiz minaresinin yapımını üstlendi. Çumra’da yaşayan hayırseverlerimiz şadırvanını, halılarını, gasılhanesini, çevre düzenlenmesini, sondaj çalışmalarını ayrı ayrı yaptırma sözü verdiler. Minarenin yapımını üstlenen hayırseverimiz biz caminin inşaatı için çalışırken kendisi geldi minarenin inşaatına başladı ve bir ay gibi kısa bir sürede yaptırdı. Ortaya da bu ilginç görüntü çıktı. Caminin inşaatı daha yeni başlamış iken minaresinin tamamlanmış olarak görünmesi gerçekten bizce de ilginç bir görüntü. Ama yapacak başka bir şey yok” diye konuştu.
Caminin bir an evvel bitirilmesi için gerek Çumra’da gerek Konya’da gerek yurt dışında yaşayan tüm hayırsever hemşehrilerinin desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu da dile getiren Çoştu, “İlçede herkes caminin minaresi tamam kendisi ne zaman bitecek diye. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Aslında TOKİ kendi yaptırdığı 200 konutun yer aldığı her bölgeye bir okul ve bir cami yaptırıyormuş. Ancak bizim buradaki konut sayısı 154 olduğu için bu imkandan faydalanamadık. TOKİ Çumra’da iki ayrı bölgede konut yaptı. Aslında konutların olduğu bölgelerin birisine cami diğerine okul yaptırabilirdi. Ama olmadı. Bizde yola kendimiz çıktık. Allah’ın izni ile bitirmeyi hedefliyoruz.  Ama bunun içinde söylediğim gibi hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.  Camiye yardımda bulunmak isteyenler için Hesap numaraları Çumra Medine Camii Yaptırma Derneği PTT Posta Çeki 0638 86 78. İş Bankası 4552–0043334. Bu hesap numaralarına yardım yaparlarsa bizde en kısa sürede camimizi ibadete açarız” şeklinde konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.