Bunun vebali var

Bunun vebali var

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, “Bir miting yapıyorlar, alanı dolduramayınca hemen belediye çalışanlarını takviye yapıyorlar. Bunların hepsi vebal. Bu dünyada seçim kazanmak elbette kıymetli. Bir de bu toprağın altı var” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

 

31 İLÇEYİ RÜYALARINDA GÖRÜRLER!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu belediyelerinin başında geldiğini, yetmezmiş gibi kamu kaynaklarının da seçimi kazanmak için kullanıldığını söyleyen İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, Cumhur İttifakı İl başkanlarının söylemlerine de sert çıktı. Cumhur İttifakının 'Konya'da 31 ilçeyi de biz alacağız' söylemlerine yanıt veren Tozoğlu, “Bu sadece bir rüya. Son zamanlarda işler zorla yürütüldü. İktidar, ciddi bir yıpranma süreci içinde” şeklinde konuştu. 

İLÇE TEŞKİLATLARINDAN MESAJLAR GELİYOR

“Bir anket çalışmasından bahsediliyor. 31 ilçenin tamamının Cumhur İttifakı adayları tarafından kazanılacağı söyleniyor” diyen Tozoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti Konya İl Başkanı sayın  Hasan Angı bey, bu anketi rüyasında görmüştür. Çünkü 31 ilçeyi AK Parti'nin kazanma gibi bir durumu yok. Bugüne kadar hep bir mirasın üzerinden siyaset yaptılar. Bu mirasın bitmeyeceğini zannettiler ama deniz bitti kara ise gözüktü. Bu iddialı cümleler, siyasetçiler açısından sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Partiler, illaki seçime girdikleri bütün noktaları kazanmak isterler fakat içinde bulunulan durumun da gerçekliği göz ardı edilmemelidir. Bu anket,  AK Parti ilçe teşkilatlarında yapılmıştır diyeceğim ama ona da imkân vermiyorum. Niye mi? AK Partinin ilçe teşkilat yöneticilerinden bizlere 'Her ne kadar da AK Parti'de olsak da oyumuzu bu seçimde size destek vereceğiz' diyenler var. Samimiyet ile bize yönelmeler var. 24 Haziran öncesinde hiç böyle şeyler demiyorduk. AK Parti'nin mevcut ilçe yönetimlerinden bize böyle bir talep ve ilgi var.”

AK PARTİ'NİN SON DÖNEMİ GELDİ

**Cumhur İttifakının Konya'da 31 ilçeyi alacağına dair büyük iddiası var. Sizin elinizde bir anket çalışması var mı ve söylemler için yorumunuz nedir?

-Genel merkezimizin kontrolünde yürütülen anket çalışmalarımız var. Anket, artık Türkiye'de doğruluğu üzerine tartışmaların olduğu bir çalışma türü. Fakat sahanın verdiği mesajlar farklı. İYİ Parti olarak bizim Konya'da 22 ilçe adayımız bir de Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız var. Her bir adayımızın kazanması için gayret gösteriyoruz. Bazı ilçeler var ki adaylarımız ipi eline almış durumda. Cumhur İttifakının bu seçimlerde ciddi bir belediye kaybedeceğini gözlemliyorum. Hem İYİ Parti hem de CHP belediye sayısını Konya'da artıracak. Sayı vermeyi doğru bulmuyorum. Sebebi de 22 ilçe adayımız var. 8 belediyeyi kazanacağım derken geriye kalan 14 adayımızın boşa çalıştığı gibi bir izlenim ortaya çıkıyor. Buna sebebiyet vermemek için sayı vermekten kaçınıyorum. Özellikle bazı ilçelerde çok öndeyiz. Yarışa başlarken geride olduğumuz ilçeler vardı, oralarda da öne geçtik. 'AK Partinin kaybedeceği ilçeler hangisi' tarzında da sorular alıyorum. Bu soruyu soranlara da Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum'u hangi ilçeye daha çok götürüyorlarsa, o ilçeleri kaybetme ihtimalleri çok yüksek. Vatandaşın da artık AK Parti'ye verebilecek bir desteğinin olmadığını görüyorum. Partiler de insanlar gibidirler. Doğar, büyür, gelişim sürecini yaşar ve ömrünü tamamlar. Daha sonra da tarihin tozlu raflarına yerleşirler. Üzülecek bir şey yok. AK Parti, kuruldu, güçlendi, büyüdü. Son zamanlarda da zorlama ile işler yürütülmeye çalışıldı. AK Parti'nin son dönemi geldi. İktidar, yıpranma süreci yaşıyor. Çok büyütmemek gerekir, AK Parti açısından normal bir süreç yaşanıyor.”

 

UĞUR İBRAHİM ALTAY'I BAŞARISIZ BULUYORUZ

**AK Parti ve MHP İYİ Parti'nin adaylarını tanımadığını ve adaylarınızın da umut vermediğini iddia ediyor. Bu konu ile ilgili neler söylersiniz?

-AK Parti ve MHP İl Başkanlarının adaylarımızı tanımaması normaldir. Çünkü biz büyükşehir adayımız Mimar Oğuz Şimşek bey ile birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi'nden randevu istedik. Kendilerine bir nezaket ziyareti gerçekleştirelim dedik. Başlangıçta bu ziyaretler yapılmalı ve siyasi üslup da buna göre şekillenmelidir. Anlayacağınız bizim randevu talebimiz gayet doğal bir şeydi. Fakat ne yazık ki bize kapılar kapandı. Bizi alt seviyede muhatap almak istediler. Biz de bunun doğru olmayacağını savunduğumuz için teklifimizi geri çektik. İktidarın bütün nimetlerin hala AK Parti'nin ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin elinde. Uğur beyin elinde. Ekonomik güç de ona göre şekilleniyor. Biz, yel değirmenlerine karşı mücadele veren don kişot gibiyiz. Bizim adayımızın durumu da bu. Böylesi bir baskılı dönemde İYİ Parti'den aday olmak bir aday için çok kıymetli vazifedir. Çünkü karşıda iktidarın gücü demiyorum, baskısı var. Bu baskı sebebi ile insanlara tek sesli ve renkli bir tablo çiziyorlar. 2004 yılında aday olduğunda Tahir Akyürek beyi kimse tanımıyordu. 2009 yılında aday olduğunda Uğur İbrahim Altay'ı da kimse tanımıyordu. Uğur İbrahim Altay, çok popüler bir profildi de 2009 yılında aday gösterildi diye bir şey yok. Vatandaşın bir değişim istediğini görüyoruz. İşin ehli bir profil çıkarmak gerekiyordu biz de büyükşehir için öyle bir aday çıkardık. Tabiki mevcut kaynaklar ve ortam itibari ile Uğur İbrahim Altay beyin bilinirliliği, bizim adayımızdan daha fazla. Önemli olan bilinirliliğin yüksek olmasından ziyade, nasıl biliniyor olmaktır. Uğur İbrahim Altay'ı Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminden beri iyi bilmiyoruz. Başarılı da bulmuyoruz. Selçuklu gibi modern kentleşmeye kavuşturabilecekken, ilçeyi beton yığını haline dönüştürdü. Biz, Uğur beyi böyle hatırlayacağız. Çocuklara 200-300 bin adet takvim bastırmakla bu işler olmaz. Güç bela kamuoyu baskısından çekindikleri için bu projeden vazgeçtiler. Ama Selçuklu Belediyesi'nde aynı şeyler yapıldı. Kaç lira harcandı bunlara? Selçuklu bir turizm ve cazibe bölgesi haline getirilemediyse 10 yılda, bu vebal kimin vebali? Tabiki Uğur beyin. Bizim adaylarımız, şahsen bir yarışa girmiyor. Şuan bizim adayımız Oğuz Şimşek bey ile Uğur İbrahim Altay yarışmıyor. AK Parti'nin adayları, sorumluluğu hep sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sırtına dayadılar. Şimdiye kadar hep Erdoğan'ın hatrına oy aldılar. Tahir bey ve ilçe adayları böyle oy aldı. Hatra oy verilen isimlerin, üzücü ifadeler kullanması bizi de kırıyor. Bizim adayımız, yoğun çalışma içindedir. Cumhur İttifakı, telaş içinde. Kendi teşkilatlarına 'bakın biz hala güçlüyüz' algısı vermek istiyorlar.

KAZANMAK İÇİN KAMU KAYNAKLARINI İSRAF EDİYORLAR!

**Belediyelerin özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kamu kaynaklarını reklam için kullandığı iddiaları var. Bu iddiaları nasıl yorumluyorsunuz?

-Kesinlikle katılıyoruz. Benim bugüne kadar ifade etmek istediğim şey, kamu kaynaklarının israf edildiğine dairdi. Konya Büyükşehir Belediyesi de israfın zirve noktasıdır. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yüzden Türkiye'nin en borçlu 5 belediyesinden biri. Ben isterdim ki Uğur bey projelerini anlattığı o akşam Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ne kadar borcu var bunu da söylesin. Bunu açıklamadı. Açıklama yaptığı salonun ihale ve yapım sürecini anlatması gerekirdi millete. Şeffaflık ise mesele hadi buyursunlar. Gönül belediyeciliği ve en çok Konya'ya yakışır diyorlar. Vatandaşa gelince gönül belediyeciliği ama yandaşlara gelince de iş sadece gönül belediyeciliği ile de bitmiyor. Ceplerin de doldurulduğunu görüyoruz. Olağanüstü bir biçimde kamu kaynakları israf ediliyor. Biz ise kendi kaynaklarımız ile seçim çalışması yürütüyoruz. Onlar işte bu yüzden bize tepeden bakıyorlar. Bütün belediyenin bütçesi arkalarında. Bir miting yapıyorlar, alanı dolduramayınca hemen belediye çalışanlarını takviye yapıyorlar. Bunların hepsi vebal. Bu dünyada seçim kazanmak elbette kıymetli. Bir de bu toprağın altı var. Toprak üstünde yapılan her şeyin vebali, toprak altında da sorulacak. AK Partili belediyeler, sırf belediye kazanmak için uygulamış oldukları bu yöntemler ile diğer tarafta zor hesap verecekler. AK Partililer'in söylemleri ile icraatları birbirini tutmuyor. Gösteriş, lüks, israf, kendini beğenmişlik ne ararsanız var. İslamiyet, tevazuyu gerektirir. Şimdiye kadar hep alternatifsizlikten beslendikleri için kibir içinde yüzdüler. Şimdi İYİ Parti var.

MURAT BEY AÇIKLAMASI İLE BİZİ DOĞRULADI

**MHP İl Başkanı Av. Murat Çiçek beyin “Cumhur İttifakı yüzde 53 altı oy alırsa, yeni sistem tartışmaları devreye girer” söylemlerine ne demek istersiniz?

-Bu açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Türkiye, bırakın yüzde 53'ü ne alırsa olsun yıkılmaz. 7 düveli arkasına baka baka gönderdik. Murat beyin, 'Yeni sistem tartışmaya açılır' sözü, bizim 'Cumhurbaşkanlığı sistemi' ile ilgili yaptığımız eleştirileri, haklı çıkaracak bir değerlendirmedir. Biz, zaten bu sistemin şahsa bağlı olduğunu söyledik. Türkiye'de uygulaması tabana yansıtılacak bir sistem değildi ki zaten bu. Yüzde 53 altı alınırsa ve bundan korku duyulur hale gelindiyse, zaten bu sistem başından yanlıştır demektir.  Uzaya çıkılacak bir sistem olarak anlattılar yeni sistemi. Murat beyin ifadeleri, sadece bizi doğrular nitelikte. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum