Bu güzel ilçemizi terk etmeyin

Bu güzel ilçemizi terk etmeyin

Hasan Kalaycı, Derebucak bizim. Burayı terk etmek bir yana buranın canlanması için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Derebucak’ta yaşanan göç yüzünden ilerde büyük sıkıntılar çekeceklerinden endişe eden berber Hasan Kalaycı, “Derebucak bizim. Burayı terk etmek bir yana buranın canlanması için ne gerekiyorsa yapmalıyız.
 Derebucak, Konya’nın ücra bir köşesinde, sessiz ve mütevazı bir ilçe ama sorunlarımız çok, bundan dolayı çok üzgünüz. Yerel yönetimler buna maalesef bir çare bulamıyor. Esnaflar burada sadece bir müşteri gelse diye bekliyor. Çünkü öyle bir hale geldik ki, siftah etmeden günü bitirdiğimiz günler oluyor çünkü burada kalan azaldı. İlçe halkımızın büyük bölümü Avrupa’da bu yüzden esnaf, vergisini aidatını ödemekte zorlanıyor, bu da biz esnafları üzüyor. Ağlamayan çocuğa mama vermezler denir, biz de buradan sizin aracılığınızla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İlçemizi terk etmeyin ve bu güzellikleri kendi haline bırakmayın” dedi.
İşlerimizin hareketlenmesi için yaz mevsiminin gelmesini beklediklerini de dile getiren Kalaycı, “Avrupa’da çalışan hemşerilerimiz ağustos ayında geliyorlar. Onlar geldiklerinde burası biraz şenleniyor. Antalya’ya yakın olmamız nedeniyle buraya gelen hemşerilerimiz de fazla durmuyor, tatile gidiyor. Ama genel olarak yazın en azından bir hareketlilik oluyor. 3 ay hareketlilik oluyor, 9 ay yatıyoruz. Bu 3 ayda 9 ayı beslemeye çalışıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz nüfusumuzun her geçen gün azalması. Bir gün gelecek, sohbet edecek bir kişiyi dahi bulamayacağız diye düşünmeden edemiyoruz. Buraya kadar gelip, bizim sorunlarımızı dinlediğiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.