Bor'da Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Bor'da Koruyucu Aile Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Niğde'nin Bor ilçesinde koruyucu aile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, "Bu gün hayatımın en mutlu ve anlamlı günlerinden birini yaşıyorum. Böyle bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize...

Niğde'nin Bor ilçesinde koruyucu aile bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, "Bu gün hayatımın en mutlu ve anlamlı günlerinden birini yaşıyorum. Böyle bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakamı Abdullah Küçük'ün organize ettiği toplantı, İlçe Garnizon Komutanlığı'nda yapıldı. Toplantıya, Kaymakam Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Albay Erol Çetin, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Abdulkadir Küçük, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi Müdürü Selahattin Yücel ve çok sayıda aile katıldı.

    Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, "Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi tarafından bakımları sağlanamayan çocukların, kısa veya uzun dönemler içerisinde, ücretli veya gönüllü olarak eğitim ve bakımının sağlanmasıdır. Yani devletin ödenek sağladığı bir bakıcılık sistemi değil, bakıma ihtiyacı olan bir çocuğa aile sıcaklığını hissettirmektir." şeklinde konuştu.

Sunumu Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Sosyal

Hizmet Uzmanı Damla Çolak yaptı. Büyük bir ilgiyle takip edilen sunumun sonunda aileler sorularla koruyucu aile konusunda bilgi sahibi oldu.

Toplantının sonunda iki çocuğun koruyucu aileliğini üstlenen bir karı koca katılımcılarla duygularını ve tecrübelerini paylaştı. Koruyucu ailenin konuşmaları salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

KORUYUCU AİLE NEDİR?

Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu

gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

    KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

    Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, kurumla işbirliği

içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.