Bölgesel’in tadı kaçtı

Bölgesel’in tadı kaçtı

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi uygulamaya koyalı 7 sezon oldu. Konya bu ligde 6 sezon 3 takımla temsil edilirken bu sezon bir takımın lige katılmama kararı almasının ardından ilk kez Bölgesel Amatör Ligde 2 takımla mücadele ediyor.

YAKALANAN TEK BAŞARI PLAY-OFF

Bu yıl 7. Sezonunu geçiren Bölgesel Amatör Ligde Konya takımlarının yaşadığı tek başarı 3.Lige yükselme baraj maçları oynamak oldu. Bu başarıyı ise yakalayan tek takım Bölgesel Amatör Ligin başlangıcından bu yana Konya’yı temsil eden Sarayönü Belediyespor oldu. Sarayönü Belediyespor geçtiğimiz sezonu grup şampiyonu olarak tamamladı ve 3. Lige yükselme baraj maçları oynama hakkını elde etti.  Yeşil-siyahlı ekip bu maçlarda  2 şansı olmasına rağmen 2 maçta da yenilerek 3.Ligin kapısından döndü. Sarayönü Belediyespor’un bu başarısı dışında Konya takımlarının başka bir başarısı bulunmuyor. Bu güne kadar  Sarayönü Belediyespor dışında bu ligde mücadele eden birçok takım ya küme düştü ya da vasatı aşamadı.

AYNI ŞEYLER YAŞANIYOR

Altı sezonun geride kaldığı Bölgesel Amatör Ligde 7.sezonunu geçiren Konya ekipleri  geride kalan 16 hafta sonunda vasatı aşamadı.  Sarayönü Belediyespor yaşadığı sıkıntılar sonrasında 22. Haftada kendisine 5. basamakta yer bulurken lider ile Isparta Davraz ile arasındaki puan farkı ise 14. Yeşil-siyahlı ekibin bu sezonki hedefi kümede kalabilmek. Konya’yı temsil eden bir başka ekip olan Akşehirspor da kümede kalma hedefi ile mücadele ediyor. Kırmızı-beyazlı ekip geride kalan 22 hafta sonunda 23 puanla 10. sırada yer alıyor. Akşehirspor statü gereği Sarayönü Belediyespor’un gerisinde ligi bitirdiği takdirde Amatör Küme Süper Grup 2.si ile Play-Out maçı oynamak zorunda kalacak. Kırmızı-beyazlı ekip sezon sonunda grubun son iki sırasında yer aldığı takdirde ise direkt küme düşecek.

HAKAN ARMUTCU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.