Böbreğini Verdiği Çocukluk Aşkıyla Evlendi

Böbreğini Verdiği Çocukluk Aşkıyla Evlendi

İzmir’de aynı mahallede doğup büyüyen, ortaokulda birbirlerine âşık olan Melike Başaran (43) ile Hayati Güven (43), liseyi bitirdiklerinde ailelerinin baskısıyla ayrıldı. Ayrı kişilerle evlenen, birbirlerini yıllarca göremedikleri gibi...

İzmir’de aynı mahallede doğup büyüyen, ortaokulda birbirlerine âşık olan Melike Başaran (43) ile Hayati Güven (43), liseyi bitirdiklerinde ailelerinin baskısıyla ayrıldı. Ayrı kişilerle evlenen, birbirlerini yıllarca göremedikleri gibi haber de alamayan eski arkadaşlar, 22 yıl sonra boşanmış ve çocuk sahibi insanlar olarak biraraya geldi. Unuttuğu eski arkadaşı yıllar sonra karşısına böbrek hastası olarak çıkan Başaran, çocukluk aşkına donör oldu. Nakilden iki gün önce de nikah masasına oturan çift, ikinci baharın mutluluğunu yaşadı.

İzmir’de oturan Başaran 24 Eylül 1971, Güven 21 Eylül 1971 tarihinde doğdu. İki arkadaşın çocuklukları, İzmir Kuş Cenneti'nin de yer aldığı, Tekel Çamaltı Tuzlası’nın bulunduğu mahallede geçti. Birbirlerini seven iki genç, ailelerinin razı olmaması sebebiyle evlenemedi. Yolları ayrılan Başaran ve Güven, başka kişilerle evlenerek çocuk çocuğa karıştı. İkisi de boşandıktan sonra, 2011 yılında eski ortak arkadaşlarından biri vasıtasıyla karşılaştılar. Güven’in 18 yıldır devam eden tip1 diyabet hastalığı, ikisini tekrar yakınlaştırdı. İlk evliliklerinden olan çocuklarına durumu anlatan çift, aile ve çevre baskılarına rağmen hastalıklarında birbirlerine destek oldu. Böbrek yetmezliği teşhisi koyulan Hayati Güven, Melike Başaran’ın baskısıyla nakil olmaya karar verdi. Güven’e, nakilden iki gün önce, 25 Ağustos 2014'te nikah masasına oturduğu Başaran’ın bir böbreği, İzmir Kent Hastanesi’nde Opr. Dr. Işık Özgü, Opr. Dr. Uğur Saraçoğlu, Uzm. Dr. Ebru Sevinç Ok ve Koordinatör Hemşire Havva Kara’dan oluşan ekip tarafından nakledildi.

Opr. Dr. Saraçoğlu, böbrek nakli için başvuran çiftin, karşılarına iki eski arkadaş olarak geldiklerini belirterek, “Yasa ve yönetmelikler gereği alıcı verici arasında akrabalık, aile bağı yoksa arkadaşınız çok uzaktan akrabanız da olabilir, o zaman etik kurula girmeniz gerekiyor. Etik kurul, iki kişi arasında çıkar ilişkisi olup olmadığına bakıyor. Bu araştırma sonucunda bir karar veriyor, organ nakli yapılabilir ya da yapılamaz diye. Bu hastalarımızda da süreç böyle işledi. Etik kurula gönderdik. Etik kurul süreci bitti. Sağlıkları iyi gidiyor. En hassas dönemler. Hastanede yakın izlemedeler. Hafta sonu taburcu edebiliriz.” dedi.

Birkaç gün arayla 44. yaşlarını kutlamaya hazırlanan çift, yepyeni bir hayata birlikte yelken açtıklarını, çocuklarının da bu evliliği onayladığını, birlikte büyük bir aile olduklarını söylüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.