Bireysel Çalışma Masalarından Toplu Çalışma Alanlarına Geçiş

Bireysel Çalışma Masalarından Toplu Çalışma Alanlarına Geçiş

Bireysel Çalışma Masalarından Toplu Çalışma Alanlarına Geçiş

Son zamanların modası olan komün çalışma alanları ülkemizde de sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Toplu çalışma alanları tek bir çalışma masası etrafında çalışmaların sürdürülmesidir. Ofis içi sosyalleşmeyi arttıran kolektif ofisler sayesinde mesai saatleri daha verimli hale gelmektedir. Peki, bu komün ofisler nedir? Detayları inceleyelim…

Ortak Çalışma Alanları

Ortak çalışma alanları tüm çalışanların birlikte olduğu, tek bir masa etrafında toplandığı ortamlardır. Küçük ofise sahip olan ya da çalışanları arasında sosyalliği artırmak isteyen işverenler ortak çalışma alanlarının faydalarından yararlanmaktadır çalışanların birbiri ile olan iletişimini minimum seviyeye düşürmektedir. Çünkü birbirinden uzak hatta farklı odalarda masaları olan çalışanlar birbiri ile sağlıklı iletişim kuramaz. Çalışmalarını bireysel olarak sürdüren çalışanlar için bu durum sorun teşkil etmese de birbiri ile devamlı iletişim halinde kalmak zorunda olan çalışanlar ve işveren için büyük sorunlara yol açabilmektedir.

Ortak Çalışma Alanlarının Faydaları

  • Ortak çalışma masaları ve alanları küçük ofisleri kullanışlı hale getirir. Her çalışan için ayrı bir alan ve ayrı bir masa olması için ofislerin büyük olması gerekmektedir. Bu nedenle küçük ofisler için ortak çalışma alanları oldukça uygundur.
  • Minimal ortamlarda çalışmayı sevenler için ideal ortam ortak çalışma alanlarıdır. Fazla masa ve fazla eşyadan uzak, ortam sade olacağı için minimal ortamları sevenler rahatlıkla çalışabilir.
  • Çalışanlar arasındaki iletişim ve sosyallik en üst seviyeye taşınabilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çalışanlar arasında farklı gruplaşmalar ve iletişimsizlik olabilmektedir. Ortak çalışma alanları bu gruplaşma ve iletişimsizlik problemlerine çözüm olmaktadır. Çalışanlar devamlı aynı ortamda bulunacağı için iletişimleri kuvvetlenecektir.
  • Fikir fırtınası yapmak için en ideal ortam. Ortak çalışma alanlarında fikir alışverişi yapmak ve fikir danışmak oldukça kolaydır. Çalışanlar birbirilerine fikir sorma ortamı bulacak ve bu nedenle çalışmalar daha verimli olacaktır.

 

Sonuç olarak, ortak çalışma alanlarının birçok faydası bulunmaktadır. İşverenlerden ortak çalışma alanlarının bu faydalarından yararlanmak için ofislerini bu şekilde dizayn edebilir. Ancak bazı kişiler bu şekilde çalışmak istemeyebilir. Bu da işverenler için sıkıntılara yol açabilmektedir.

Çalışanlar arası iletişimi arttırmak ve daha efektif çalışma ortamı dizayn etmek için çalışan inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.