Birecik’te Öğretmenler Sıra Gecesiyle Günlerini Kutladı

Birecik’te Öğretmenler Sıra Gecesiyle Günlerini Kutladı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Özel Çağlayan Gül-Aydın Koleji'nde Birecik Eğitim Gönüllüleri Derneği (BİREGDER) Öğretmenler Günü programı düzenledi. Birecik Sıra Gecesi ekibi eşliğinde gerçekleştirilen programa ilçe sendika temsilcileri,...

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Özel Çağlayan Gül-Aydın Koleji'nde Birecik Eğitim Gönüllüleri Derneği (BİREGDER) Öğretmenler Günü programı düzenledi. Birecik Sıra Gecesi ekibi eşliğinde gerçekleştirilen programa ilçe sendika temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

BİREGDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yıldırım yaptığı açıklamada, BİREGDER olarak her zaman öğretmene ve öğrenciye hizmeti bir vazife kabul ettiklerini söyledi. Yıldırım, "Derneğimiz bünyesinde açılan okuma salonları ilçede bulunan fakir öğrencilerin daima hizmetindedir. Ayrıca, BİREGDER yaptığı ve yapacağı faaliyetlerle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman öğretmenin yanında olacaktır." şeklinde konuştu.

BİREGDER Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Dönmez ise "Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal, bir gaye, bir hizmet ve bir sevda mesleğidir. İnsanı inşa eden, toplumu inşa eden, şimdiyi inşa edecek ve geleceğe mührünü basacak olan ve hayatını başkalarına faydalı olmaya adayan öğretmenler, Allah’a en yakın insanlardır. Bundan dolayı millete hizmet eden insanlar arasında öğretmene denk bir insan göstermek mümkün değildir. Çünkü insanı eğitmek, yatırımın ve hizmetin en yücesidir, en mukaddesidir." dedi.

Aktif Eğitim Sen Birecik İlçe temsilcisi Cuma Koçak da "Sendika olarak böyle bir geceyi organize ettikleri ve öğretmenlere değer verdiklerini bir kez daha gösterdikleri için BİREGDER Başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum." diye belirtti. Koçak, ayrıca geçtiğimiz günlerde ilçede ortaya çıkan müdürlük mülakatı ile ilgili fişleme olayından duyduğu rahatsızlığı belirtti. Koçak, "Hep beraber aynı gemide bulunuyoruz. Birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Öğretmenler olarak hangi görüş ve ideolojide olursa olsun herkes birbirinin konumuna saygı göstermeli, birbirimizi yaralayacak tutum ve davranışlardan kaçınmalı ve yapılan bir haksızlığın hesabının bu dünyada olmasa da ahirette mutlaka sorulacağının bilinmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Birecik Sıra Gecesi ekibinin söylediği birbirinden güzel türkülerle öğretmenlerin programda doyasıya eğlendiği görüldü. Misafirlere ikram edilen çiğ köfte ziyafeti ile program son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.