Binali Yıldırım: Davutoğlu’nu iş başına getirdik, görev verdik

Binali Yıldırım: Davutoğlu’nu iş başına getirdik, görev verdik

Cumhurbaşkanlığı Özel Danışmanı Binali Yıldırım'dan tartışılacak açıklamalar geldi. Yıldırım Davutoğlu için "Davutoğlu'nu iş başına getirdik, görev verdik" ifadelerini kullandı.

Parti'nin Karabağlar 3. Olağan İlçe Kongresi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Özel Danışmanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.

Kongrede konuşan Yıldırım, “Türkiye'de 10 Ağustos'ta yeni bir döneme geçtik. Cumhurbaşkanımız artık millete karşı sorumludur, çünkü yüzde 52, milletin desteğini almıştır. Anayasada millete karşı sorumsuz yazması bir şey ifade etmez. Milletten destek alan millete karşı sorumluluğu siyaseten de devam eder. Milletin kardeşliğinin teminatıdır, onun sahibidir. İşte cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, ülkenin işlerinin daha güzel bir noktaya getirilmesi için el ele verdiler. Yeni Türkiye'nin yeni yol güzergahında nöbet değişiminde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu iş başına getirdik, görev verdik. İlk etapta 2015 seçimlerinde AK Parti'yi bir adım öteye taşımak, ikinci hedefimiz 2023 hedefini yerine getirmek" diye konuştu.

AK Parti Karabağlar 3. Olağan İlçe Kongresi Karabağlar'daki İhsan Alyanak Spor Kompleksi'nde yapıldı. Kongreye, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve partililer katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Yunus Kalkan yaptı. Manisa Şehzadeler Mehter Takımı'nın gösteri sunduğu, tek liste olarak girilen ve mevcut başkan avukat Erol Körüklü'nün aday olduğu kongrenin açılışında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Burası benim ailem, sizler bu kongre sürecinde büyük bir erdemlilik gösterdiniz. Biz bir aile olarak genel merkezimiz ne diyorsa hepsini harfiyen yerine getirdik. Beni sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza mahcup etmediniz. Bu süreci çok güzel bir kan değişimiyle partimizin istediği doğrultuda tamamlamış bulunuyoruz. Seçim çalışmasına başladık, artık sahadayız. 2015'teki seçimlerde inşallah çok daha fazla milletvekilleri çıkartacağız. Sonrasında da 2019'da, Allah izin verirse, Büyükşehir Belediyesi önünde zeybek oynayarak kutlayacağız" dedi.

"İZMİR'DE ARTIK BİNALİ YILDIRIM'A GEREK YOK"

Genç partililerin “İzmir'e Binali Yıldırım gerek sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Binali Yıldırım, “Karabağlar'ın kara bahtını ak yapmak için çok çalıştık. 88 bin 500 oydan, oyumuzu 126 bine çıkarttık. Yani, yüzde 43 oy artışı yaptık. 5 bin 500 oy eksiğimiz kaldı, 15 meclis üyesi çıkarttık ama nasip değilmiş, belediyeyi kazanamadık. Ama Karabağlıların gönlünü kazandık. Karabağlar'da gerçekten güzel projelerimiz var, ayakları yere basan 99 proje açıkladık. Bu projeler Karabağlar'ın otopark, yeşil alan, ulaşım, erişim, eğitim sorunlarını çözecekti, olmadı. Karabağlar biraz zaman kaybedecek. Çevreyolundan Balçova'ya giderken, bir Nasrettin Hoca heykeli görürsünüz, bir seneye yaklaşıyor, mevcut belediye başkanı Nasrettin Hoca'nın başına bir kavuk geçirdi, bundan sonra da herhalde göl yapıp maya çalacak. İzmir'e artık BinaliYıldırım'a gerek yok, İzmir'e gençler lazım. İzmir ve ilçeleri artık bundan sonra hasretle 2019'da AK Parti hizmetleriyle, belediyeciliğiyle buluşmayı bekliyor. Bu yol açılmıştır, bunun adımları atılmıştır. 30 Mart seçimlerinde bunun işaretlerini İzmir vermiştir. 6 ilçesini AK Parti belediye başkanlarına emanet ederek bu yolu açmıştır. Sizlere düşen bundan sonra daha çok çalışıp, İzmirli hemşehrimizin gönlüne gireceğiz. Bu kutlu yürüyüşü 2019'daki seçimleri İzmir'de AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmaya hazır mısınız Türkiye, AK Parti iktidarıyla yeni bir çığır açtı, AK Parti iktidarı bir milattır, itibarı içerde ve dışarıda yok olmuş, muhtaç duruma düşmüş, ekonomisi çökmüş, istikrar yok olmuş, siyasi güvenin yerle bir olduğu bir dönemin sona erdirilmesi istikrar ve güvenin, dik duruşun hakim olduğu bu ülke sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu bir dönemin başlangıcıdır" dedi.

Konuşmasına, doğal liderleri olduğunu belirttiği Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyleyerek devam eden Yıldırım şunları söyledi;

AK Parti iktidarı tarihin altın harflerle yazacağı çok başarılı bir iktidardır. Bunun 12 yıllık birinci döneminde neler yapıldı diye baktığımızda, bir yandan demokrasimizin gelişmesi yönünde atılan adımları, diğer yandan da yıllarca yok sayılan hizmetleri gerçekleştirerek bu günlere geldik. 12 yıllık iktidarımıza 80 yıllık yapılamayan işlerin tam 3 katını yaparak tamamladık. 230 milyar dolardan, 820 milyar dolara çıkardık milli geliri, bu Türkiye'nin 3 kat büyümesi demektir, işi ehline teslim ederseniz işte sonuç budur. Bu memlekette 80 yıldır 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmış. 11 yıllık görev sürem içinde, bu ülkede 6 bin 100 kilometrenin üzerine 17 bin 500 kilometre yol yaparak geldim. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, Türkiye'yi birleştirdik. Bu ülkede terör konusu bugünlere gelirken, olayların üzerine gitmek yerine, sorunlardan kaçmak olmasaydı 40 bin insanımız ölmeyecekti, milyarlarca dolarımız gitti. Ama bu sorunu sahiplenen de AK Parti oldu, biz olduk. Bu ülkenin medeniyeti köprü, hiçbir zaman bu ülke bozulmaz, bu kardeşlik yok olmaz dedik. Çözüm süreci, bölünme sürecidir dediler, hainliktir dediler. Ama biz inadına kardeşliği birlikte Türkiye olmayı savunduk. Önümüzdeki süreç çok önemli ve bir o kadar da dikkatli yürütülmesi gereken bir süreçtir. Henüz her şey bitmemiştir. O bölgede yaşayan insanlarımızın yıllardır özlemini duyduğu hizmetleri yaptık, yerel yönetimleri güçlendirdik, ama yetmez. Geliştirmemiz gereken çok önemli bir şey var, çözüm süreci diyenlerin bu süreçte, çok sorumlu davranması gerekiyor.

“HERKES SÖYLEDİĞİNE ÖZEN GÖSTERMELİ"

Çözüm süreciyle ilgili dikkatli olunması gerektiğini belirten Yıldırım, “Çözüm süreci demek sorumsuzluk süreci demek değildir. Siyasetin üzerinde ülkenin geleceği için herkes söylediğine de yaptığına da özen göstermeli. Çözüm sürecini dönemin Başbakanı ortaya atarken söylediği bir şey var. AK Parti'nin olmazsa olmazı bellidir. Vazgeçmeyeceğimiz ay yıldızlı bayrağımızdır, asla tartışma yapmayacağımız 780 bin kilometrekarelik vatan toprağımızdır, asla pazarlık konusu yapmayacağımız, bu ülkenin toprak bütünlüğüdür. Bu ülke hepimize yeter. İzmir'in kaderi Van'ın kaderinden ayrı değil. Hakkari'nin kaderi Trabzon'un kaderinden ayrı değil. Hepimiz aynı tasanın aynı neşeyi birlikte yaşıyoruz dedi.

“DAVUTOĞLU'NU İŞ BAŞINA GETİRDİK"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete karşı sorumlu olduğunu savunan Yıldırımşöyle devam etti;

“Türkiye'de 10 Ağustos'ta yeni bir döneme geçtik. Cumhurbaşkanımız artık millete karşı sorumludur, çünkü yüzde 52, milletin desteğini almıştır. Anayasada millete karşı sorumsuz yazması bir şey ifade etmez. Milletten destek alanın millete karşı sorumluluğu siyaseten de devam eder. Milletin kardeşliğinin teminatıdır, onun sahibidir. İşte cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, ülkenin işlerinin daha güzel bir noktaya getirilmesi için el ele verdiler. Yeni Türkiye'nin yeni yol güzergahında nöbet değişiminde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu iş başına getirdik, görev verdik. İlk etapta 2015 seçimlerinde AK Parti'yi bir adım öteye taşımak, ikinci hedefimiz 2023 hedefini yerine getirmek.

Misafir milletvekili olarak kongrede bulunan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van'da da gençlerimizin kanı sizler gibi kaynıyor ve gururla liderine sahip çıkıyor. Şu salonu dolduran insanlar, daha önce buralara gelemiyordu, başörtülüler devletin bazı kurumlarına giremiyordu. Doğunun genç çocukları ile batının genç çocukları birbiriyle savaştı yıllarca, artık yeter dursun dedik. Yeter deyince bu gençlerimizin bazı şeyleri öğrenmesi gerekiyor. Çünkü bizler geçmişimizden habersiz büyüdük. Şimdi bugün Osmanlıca'nın öğrenilmesi ondan bu kadar önemli. Kürt'ün de Türk'ün de Alevi'nin de kültürü bizim, Van sizin İzmir benim. Çözüm süreci benim için ne kadar önemliyse burada yaşayan kardeşim için de o kadar önemli. Çünkü bizler evlatlarımızı yaşatmak istiyoruz. Masa üzerinde sorunlarını halletsinler dedi. Konuşmaların ardından delegeler oy kullanmaya başladı
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum