Beyşehir’de yeni devlet hastanesi hizmet için gün sayıyor

Beyşehir’de yeni devlet hastanesi hizmet için gün sayıyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, inşaat çalışmaları tamamlanan ve yanına hasta konuk evi de yapılan yeni devlet hastanesi halka sağlık hizmeti vermek için gün sayıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yakın zamanda hizmet vermeye başlaması beklenilen yeni devlet hastanesinin hemen yanında Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 12 odalı hasta konukevi inşaat çalışmalarının da devam ettiğini ve binanın hızla yükseldiğini söyledi.

Beyşehir'e otel konforunda hizmet verecek olan Beyşehir Gölü manzarasına sahip hasta konukevinin yer tesliminin ardından eylül ayı sonlarında başlayan inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve kabasının yüzde 90'luk bölümünün tamamlandığını vurgulayan Özaltun, "3 katlı olarak inşa edilen, zemin katında eczane gibi işyerlerine hizmet verecek 8 dükkanın yer alacağı, orta katı 12 odalı hasta yakınlarının konuk edileceği daireler, üst katında ise lokanta ve kafeterya olarak kullanılabilecek donatıların yer alacağı hasta konuk evinin yıl sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Yapımının bitirilmesiyle birlikte inşallah Beyşehir'imize kazandırılan Yeni Devlet Hastanemizle birlikte bölgemiz insanına hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Başkan Özaltun, Türkiye'nin ilk hilal mimarisine sahip ve en modern ilçe devlet hastanelerinden birisinin Beyşehir'e Sağlık Bakanlığı tarafından kazandırıldığını da hatırlatırken, "Esentepe Mahallesi'nde 66 bin 920 metrekare alan üzerine, 8 katlı olarak üst kısmı hilal mimarisi şeklinde inşa edilen yeni devlet hastanemizin yapım çalışmaları tamamlandı. Artık sağlık hizmeti vermek için gün saymaya başladı. Aldığımız bilgilere göre, önümüzdeki günlerde inşaatı üstlenen firmadan hastane binasının kabulü için Sağlık Bakanlığı'ndan gelmesi beklenen heyetin incelemelerinin tamamlanmasının ardından süreç başlayacak. Halen hastanemizin iç kısmına döşenerek tefrişatına ve yeni büro malzemelerinin alımına yönelik olarak çalışmaların devam ettiğini de öğrendik. İnşallah, 168 yatak kapasiteli olan yeni hastanemizin de hasta konukevimiz gibi dört gözle halkımıza hizmet vereceği günleri dört gözle bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın yaklaşık 39 milyon liralık yatırımla, Türkiye'deki ilçe devlet hastaneleri içerisinde en büyük yatırımlarından birisi olan Yeni Beyşehir Devlet Hastanesi'nin aynı zamanda hasta konukevi imkanıyla da bölgemize çok önemli hizmetler sunacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.