Baykan'dan Erben'e ahdevefa

Baykan'dan Erben'e ahdevefa

Geçtiğimiz hafta içinde vefat eden Konya'nın önemli işadamlarından ve Konyaspor yöneticilerinden Necdet Erben'in vefatı nedeniyle bir hayli üzgün olan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, aileyi yalnız bırakmazken, Erben'le ilgili anılarını anlattı.

Baykan, "Necdet abi bizim baba dostumuzdu. Bakır tüccarlığı ailelerimizin ortak geçmişiydi. Sonra hala oğlum ile bacanak olmaları ve babama olan büyük saygısı, devamında spor yöneticiliğinde yolumuz kesişmesiyle yıllarca birlikte yol yürüdük. Neredeyse rekora giden bir devamlılıkla Konyaspor yönetimlerinde alt yapı sorumluluğu yaptı. Bizde onun gibi altyapıcıydık. Yani amatördük. 1998 yılında Konya gündemini uzun süre meşgul eden bizim ve rahmetli başkanımız İsmail Mirza’nın aday olduğu ASKF seçimlerinde Necdet abi büyük sıkıntı yaşamıştı. Delege olarak bir tarafta baba dostu ben, diğer tarafta ise başta Muzaffer Hançerli olmak üzere yakın dostları olunca sıkıntı yaşaması doğaldı. Sonunda bir çözüm bularak onu sıkıntıdan kurtarmıştık. Genelde mütevazi bazan Konya deyimi ile gubuz ama hepimizin saygı ile sevgi karışık bir duygu beslediğimiz Necdet abimiz yıllar önce önemli bir rahatsızlık geçirmiş ama atlatmıştı" dedi.

Necdet Erben'in Konya ve spor için önemli bir kayıp olduğuna dikkat çekerek, "Her görüştüğümüzde kucaklaşarak hasret giderir, sohbet ederdik. Kendisinin bize olan desteğinden bahsedip ona olan muhabbetimizi ifade ettikçe biraz mahçup olsa da hoşuna gider ortamda bulunan ortak dostlarımıza karşı öyle bir keyiflenirdi. Ama hiç bir zaman bize verdiği desteğin hesabında olmadı, aksine hasbi oldu. Geldiğimiz her noktadan mutluluk duydu ve bunuda bize hep hissettirdi."

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gazetemiz aracılığıyla da buradan bir müjde vererek, Necdet Erben isminin yaşatılması için spor ailesi olarak bazı çalışmalarda bulunacaklarını, belki ismini bir spor tesisine vereceklerini, belki de önümüzdeki futbol sezonunun ismini Necdet Erben sezonu koyabileceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.