Basına Ayrımcılık Brüksel'e Taşındı

Basına Ayrımcılık Brüksel'e Taşındı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın bu görevde AB kurumlarına yaptığı ilk ziyarete basına uygulanan akreditasyon skandalı damga vurdu. Bozkır’ın hem Fransa’nın Strasbourg hem de Avrupa Birliği’nin (AB) başkenti...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın bu görevde AB kurumlarına yaptığı ilk ziyarete basına uygulanan akreditasyon skandalı damga vurdu.

Bozkır’ın hem Fransa’nın Strasbourg hem de Avrupa Birliği’nin (AB) başkenti Brüksel’deki basın toplantılarına Zaman ve Cihan temsilcileri davet edilmedi. Bugün sabah saatlerinde Brüksel’de yerleşik Türk basın mensupları ile bir araya gelen Bozkır’ın programına önceki uygulamaların aksine ‘seçili’ gazeteciler telefonla davet edildi. Brüksel’deki tek günlük Türk gazete temsilcisi olan Selçuk Gültaşlı ise basın toplantısından dışlanan isimler arasında yer aldı. Tecrübeli gazeteci 10 yılı aşkın bir süredir Brüksel’de çalışıyor.

Bozkır’ın üç gün önceki Strasbourg temaslarında da Zaman muhabiri Mehmet Dinç’e Strasbourg Başkonsolosluğu yetkilileri tarafından bu diplomatik temsilcilikteki programa katılmaması mesajı iletilmişti.

Diplomat kökenli Bozkır, çok sayıda Avrupalı yetkili ile temas gerçekleştirerek, Ankara’nın AB iradesinin ne kadar kuvvetli olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bir dönem Brüksel’de AB Daimi Temsilciliği de yapan Bozkır, 8 Ekim’de yayınlanacak Türkiye İlerleme Raporu öncesi, taslak metinle ilgili Ankara’nın eleştirilerini Avrupalı muhataplarına aktarıyor.

Bozkır’ın Zaman ve Cihan’a uygulanan akreditasyondan haberi olup olmadığı ise henüz netleşmedi. AB, önceki ilerleme raporlarında askeri makamların basının bir bölümüne akreditasyon uygulamasını eleştirmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.