Başakşehir futbol kulübü Katarlılara mı satılacak?

Başakşehir futbol kulübü Katarlılara mı satılacak?

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Başakşehir futbol kulübünün Katarlılara satılacağına dair bir yazı kaleme aldı.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugünkü yazısında şampiyonluk iddiasını devam ettiren Başakşehir'in Katarlılara satılacağını söyledi.

"Tank fabrikasından sonra sıra Başakşehir'de mi?" başlıklı yazısında Takan, Başakşehir futbol kulübünün şampiyonluk garantisiyle Katarlılara satılabileceğini iddia etti.

Konu ilişkin yazında dikkat çeken Takan, şu ifadeleri kullandı:

"Başakşehir'in, Katarlılara satılacağına ve buna ilişkin görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair. Hem de  'Başakşehir'e şampiyonluk garantisi' ile... Süper Lig'de şampiyon olacak takımın kasasına astronomik miktarda para girecek. Bunun sonrası var; Şampiyonlar Lig'i... Ayak bastı parası, puan başı para, galibiyet parası, reklam gelirleri parası, UEFA yayın havuzundan para... Yani, Avrupa Şampiyonlar Lig'ini kısaca özetlersek; Para.. Para.. Para..."

'BAŞAKŞEHİR KULÜBÜ 120 MİLYON AVRO'YA SATILACAK'

Takan, Başakşehir futbol kulübünün almak için Katar'ın niyet mektubu verdiğini söyledi. Başakşehir futbol kulübünün marka değerinin yükselmesi için şampiyonluğa ihtiyacı olduğunu belirten Takan, satışın gerçekleşmesi için şampiyonluk yolunda bazı müdahalelerin olabileceğini iddia etti.

Takan, konuya ilişkin yazısında "Başakşehir'in marka değerinin yükselmesi için mutlaka şampiyonluğa ihtiyacı var. Futbol kulislerinde konuşulanlara göre,  kulübün Katar'lılara satılması için  görüşmeler yapıldı. Katar'dan bir de niyet mektubu alındı. Bilgilerine güvendiğim kaynağım, satış ile ilgili olarak, "Katarlılar, niyet mektubuna, 'Eğer Başakşehir şampiyon olursa bu niyet mektubumuz kesin taahhüttür' ibaresini de koymuşlar" dedi. Kulislerde, Katarlılarla satış için -şampiyonluk garantili- 120 milyon avroya anlaşıldığı iddia ediliyor"dedi.

'İKTİDAR SPORUN HER DALINA ÇENGEL ATTI'

AKP iktidarının sporun her dalına müdahale ettiğini söyleyen Takan, futboldaki şaibe ve şikenin varlığının devam ettiğini iddia etti. 

Takan yazısında "Topraklarımız,ormanlarımız en sonda gözbebeğimiz  tank palet fabrikamız Katarlılara satıldı 'Ee, geriye satacağınız ne kaldı?' derken şimdi de Başakşehir çıktı karşımıza" ifadelerini kullanarak Başakşehir'in Katarlılara satılmaması gerektiğini söyledi.

Konuya dair yazısında Takan, şu ifadelere yer verdi:

"Futbol kulislerinde konuşulan iddiaların doğru çıkmaması en büyük dileğimdir. Şaibeli bir YSK kararı ile  iptal edilen İstanbul seçimlerinin  toplumda nasıl derin bir yara açtığı gün gibi ortada. İktidar cenahının pişkinlikten bunu pek umursadığı yok ama liglerin bitimine az bir süre kala konuşulanlar gerçekten can sıkıcı. Bırakın, futbol kulüplerimizi kendi haline!.. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.