Bakırköylüler, Sahilde Yapılan İnşaatları Protesto İçin Yürüdü

Bakırköylüler, Sahilde Yapılan İnşaatları Protesto İçin Yürüdü

Bakırköylüler, Ataköy sahilinde yapılan inşaatlara ve betonlaşmaya dikkat çekmek için protesto yürüyüşü düzenledi. Özgürlük Meydanı'ndan sahile kadar yürüyen Bakırköylülere CHP milletvekilleri de destek verdi.    Bakırköy...

Bakırköylüler, Ataköy sahilinde yapılan inşaatlara ve betonlaşmaya dikkat çekmek için protesto yürüyüşü düzenledi. Özgürlük Meydanı'ndan sahile kadar yürüyen Bakırköylülere CHP milletvekilleri de destek verdi.

    Bakırköy Kent Savunması adı altında bir araya gelen vatandaşlar, Ataköy sahilinde yapılan inşaatlara ve betonlaşmaya dikkat çekmek için protesto yürüyüşü düzenledi. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, inşaatların yapıldığı Ataköy sahilde bulunan Baruthane bölgesine yürüdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Faik Tunay ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da yürüyüşe katılarak destek verdi.

    ‘Sahilde TOKİ istemiyoruz, Ataköy sahilini geri alacağız, Beton değil yaşanabilir bir dünya’ yazılı dövizler taşıyan grup davul zurna eşliğinde yürüdü. Grup, inşaatın devam ettiği alandan geçtiği sırada ‘Susma haykır betona hayır’ sloganı atarak şantiyeyi çevreleyen levhalara vurup eylem yaptı. Baruthane bölgesine gelen gruba hitaben konuşan Ercan Karakaş, "Sahilinize, parkınıza, yeşilinize sahip çıktığınız için sizleri kutluyorum. Maalesef AKP hükümetinin elinde 13 yıldır bu şehir yağmalanıyor. Ormanlar bitiyor, deniz kenarlarına kadar bu ucube binalar dikiliyor. Tüm bunlar yapılırken halkın talepleri dikkate alınmıyor." dedi.

    Grup adına yapılan açıklamada ise söz konusu alanların rant ve iktidar uğruna talan edilmesine seyirci kalınmayacağı ifade edildi. Grup, açıklamanın ardından alandan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.