Bakan Bozkır: Türkiye Bir Ağır Sıklet Boksörü, Öyle Kolay Yıkılmaz

Bakan Bozkır: Türkiye Bir Ağır Sıklet Boksörü, Öyle Kolay Yıkılmaz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin fiskelerle, darbelerle yıkılacak bir noktada olmadığını söyledi. Türkiye’yi ağır sıklet boksörüne benzeten Bozkır, “Ağır sıklet boksörüne öyle kolay kolay...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin fiskelerle, darbelerle yıkılacak bir noktada olmadığını söyledi. Türkiye’yi ağır sıklet boksörüne benzeten Bozkır, “Ağır sıklet boksörüne öyle kolay kolay darbelerden bir şey olmaz. Ama bir vurduğu zaman yerden hakem bile kaldıramaz. Onun için Türkiye bugün bu noktada. Yalnız bizim bir handikabımız var. Türkiye’de iktidar sorunu yok. Türkiye’de muhalefet sorunu var. Çünkü bazen rehavete kapılabiliyoruz.” dedi.

Eyüp Belediyesi Nikah Dairesi ve Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti Eyüp İlçe Kongresi’ne katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ekonomik verilerle Türkiye’nin durumunu anlattı. Hedeflerden bahseden Bozkır, “Kişi başına 25 bin dolar olan bir Türkiye’den, 2 trilyon dolar olan bir milli gelirden, 500 milyar dolar olan ihracattan bahsediyoruz. 10 sene önce bu rakamlardan bahsedildiğinde dudaklarda gülümsemeler beliriyordu. Bugün gülümseme yerine kaşlar çatılıyor. Türkiye nereye gidiyor deniyor. Nerden çıktı bu Türkiye deniyor. Bölgede nasıl güç haline geldi, G-20’nin nasıl başkanı oldu, Birleşmiş Milletler’de (BM) nasıl bu kadar söz sahibi oldu deniyor. Onun için de çeşitli darbeler vurulmaya çalışılıyor. Ama gördüler ki Türkiye gerçekten öyle fiskelerle, darbelerle yıkılacak bir noktada değil. Türkiye ağır sıklet boksörü. Ağır siklet boksörüne öyle kolay kolay darbelerden bir şey olmaz. Ama bir vurduğu zaman yerden hakem bile kaldıramaz. Onun için Türkiye bugün bu noktada.”

‘TÜRKİYE’DE İKTİDAR DEĞİL MUHALEFET SORUNU VAR’

Muhalefet partilerini eleştiren Bakan Bozkır, konuşmasına şöyle devam etti: “Yalnız bizim bir handikabımız var. Türkiye’de iktidar sorunu yok. Türkiye’de muhalefet sorunu var. Ve gerçekten bizim için de bir handikap. Çünkü bazen rehavete kapılabiliyoruz. Nasılsa böyle bir muhalefet var, biz çalışmasak da olur mu diyen arkadaşlarımız oluyor. Böyle bir muhalefeti Allah her iktidarın başına nasip etsin diyenler de var. Biz böyle oyunlara gelmeyeceğiz. Böyle muhalefet var diye çalışmaktan kaçınmayacağız.”

Yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü örnek vererek muhalefetin eleştirilerine işaret eden Bozkır, “Şimdi ilk köprü yapılırken yine bu muhalefet partisi Zap Nehri’nin üstünde köprü yok İstanbul Boğazı'na köprü mü lazım dedi ama yapıldı. Oradan geldik 3. köprüye. Yine ne lüzum var işte iki tane köprümüz var. New York’ta Manhatten adası aşağı yukarı İstanbul kadar bir nüfusa sahip. Etrafında 17 tane köprü ve tünel var. İstanbul‘a 3. köprüyü çok görevlerin utanması lazım. Asya’dan Avrupa’ya denizin altından geçiyoruz, adamların hoşuna gitmiyor. Efendim su damlıyor tepeden diyor. Su başına damlasın ya. Allah’ın cezası olacak. 2 milyon kişi geçiyor denizin altından, efendim ya su damlarsa, su basarsa? Böyle laflar. Metrobüs yapılıyor efendim neden kapısı soldan açılıyor da sağdan açılmıyor. 2 milyon kişi kullanıyor. Allah razı olsun demek var. İstanbul’a havalimanı yapacağız. Efendim şimdi burada çok uçuş olacak. Ya uçakların kanatları birbirine değerse? Allah aşkına böyle bir akıl, böyle bir vizyon olur mu? Hakikaten Türkiye’de bir muhalefet sorunu var. Onun için bunlara hiç itibar etmememiz lazım.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.