Bağımlılıkla mücadele edeceğiz

Bağımlılıkla mücadele edeceğiz

Bu yıl 'Yeşilaycı olmak için bir nedenim var' konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay haftası başladı

Yeşilay'ın 99'uncu kuruluş yıldönümünde kutlanacağı hafta dolayısıyla Konya'da kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla etkinlikler düzenliyor. Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bacıyan-ı Meram İstasyon şubesinde basın toplantısı düzenledi.

YEŞİLAY’IN TANITILMASINI HEDEFLİYORUZ
Yeşilay 99 yıllık köklü bir geçmişi olduğunu ve hafta boyunca farkındalığı ön plana çıkaracaklarına dikkat çeken Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “ Yeşilay 1922 yılında kurulan 99 yıllık çok köklü bir sosyal hizmet veren kurumumuz. Yeşilay’ın birçok hizmetleri var. Tüm illerimizde Yeşilay şubelerimiz mevcut. Bağımlılık ve uyuşturucu ile ilgili çalışmalara imza atıyor. Konya’da birkaç yıldan bu yana YEŞİLAY şube binamızın için arayışlar vardır. Yeşilay Yeni binasına Alman evlerinde Konya Büyükşehir Belediyemizin katkısı ile kavuştu. Yine Konyamıza YEDAM kazandırmak için çalışmalarımız vardı. Çalışmalarımız sonucunda YEDAM’ı Konya’ya kazandırdık. YEDAM binamız ve personelleri hazır. İnşallah en yakın zamanda Konyalıların hizmetine başlayacak. 1-7 Mart tarihleri arasında Konya’da olduğu gibi ülkemizde farkındalık sağlamak amacı ile Tüm okullarda farkındalığı artıracak rehberlik hizmetleri uyguluyoruz. Yine Yeşilay Haftası kapsamında Konya genelinde bulunan trafik ışıklarının bazıları bir yıl boyunca kalmak sureti ile YEŞİLAY hilaline kavuştu. Yine Genç Kızılay üyelerimiz ile hafta sonunda Konya’da bulunan AVM’lerde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ev Karatay Üniversitesinde okuyan Genç Yeşilay Üyeleri ile çeşitli programlar gerçekleştirdik. Yine bu üniversitelerimizde bir simülasyon aracımızla olacak ve burada alkolle alakalı çeşitli etkinlik ve bilgilendirme yapılacak. Bizler Yeşilay Haftası’nda sosyal hizmetin güçlü bir şekilde tanıtılmasını hedefliyoruz” dedi.
YEDAM ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR PROJE

YEDAM’ın 16 yaş üzeri bağımlılar için gizlilik esasına dayalı önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan ve YEDAM hakkında bilgi veren Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “YEDAM Yeşilay’ın son dönemdeki en önemli projelerinden birisi. Konya’da hizmete resmi olarak açılmadı ama kadrolarımız kuruldu. Burada 16 yaş üzeri bağımlılıkla ilgili problemi olan bireylere ve ailelerine danışmanlık hizmetleri verecek. İlk görüşmeyle bir değerlendirme yapılacak ve aile ilişkileri üzerinde bir hedef belirlenecek. Bilgilendirme ve yaşamı düzenleme programları oluşturulacak. Alanında uzman arkadaşlarımız, ruhsal sorunlara göre destekler verecek. Tekrar kullanmayı önlemeye ilgili programlarımız olacak ve sonrasında takip sürecine girilecek. Bu süreçte tıbbi desteğe ihtiyaç varsa diğer aşamalara geçilecek. YEDAM, önemsediğimiz bir proje. Bunun için Konya’da köklü bir yatırım yapmak istemiştik. Sonunda bir alana kavuştuk. Hızla hizmete başlıyoruz. Yaklaşık 40 kişilik bir kadromuz var. Bu yapılanmada sosyologlar, psikologlar, sosyal hizmetler, halkla ilişkiler biriminden yönetici arkadaşlarımız olacak. Güvenlik birimlerimiz olacak. Hem bilgi güvenliğinin sağlanması hem de çalışan ve danışan güvenliğinin sağlanması için ciddi bir güvenlik mekanizması olacak. İlk fırsatta Yeşilay şubemizin açılışı ve YEDAM açılışını yapacağız” şeklinde konuştu. 5 Mart Salı Günü Zafer Çamlıköşk’de bir yürüyüş yapacaklarına da dikkat çeken Büyükhelvacıgil, “Yeşilay Konya Şubesi, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası münasebetiyle Sağlıklı hayat yürüyüşü düzenleceğiz. Yürüyüşümüz 5 Mart Salı Günü (BUGÜN) saat 11:00 da Zafer Çamlıköşk alanında başlayacak olan yürüyüşüme tüm Konyalı hemşerilerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kulandı.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.