'Babaoğlu içimizden biri'

'Babaoğlu içimizden biri'

AK Parti Konya Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, partisinin ilçe teşkilatlarındaki ziyaretlerini sürdürüyor. Temayülde 4. sırada yer alan Babaoğlu, gerçekleştirdiği ziyaretlerde büyük bir sevgi ile karşılanıyor.

Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı görevinde başarılı adımlar atan Babaoğlu, İç Anadolu Bölgesi'ndeki illerde yakından tanınıyor. Babaoğlu, gerek öğretim üyesi olarak, gerekse KTO Karatay Üniversitesi Kurucu Rektörlük görevi ve Kalkınma Bakanlığı KOP İdaresi Kurucu Başkanlığı görevleri önceliğini genelde bölgesel kalkınmaya, özelde tarım-gıda, kırsal kalkınma, turizm, yenilenebilir enerji ve ulaştırma alanlarında üniversiteler ile bölge dinamiklerini bir araya getiren katılımcı çalışmalar yürüttü. Sadece bölgede değil, ülke sorunlarında da sessiz kalmayan Babaoğlu, 28 Şubat'ta başörtü eylemlerinde akademisyen olmasına rağmen o süreçte cesur olup destek verdi.

17-2.20150306100229.jpg

Mehmet Babaoğlu kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu 1965 yılında Konya’nın Hüyük İlçesine bağlı Pınarbaşı Köyü'nde doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Konya-Doğanhisar İmam Hatip Lisesi'nde okul birincisi olarak tamamladı. 1986 yılında Almanya Giessen Justus Von Liebig Üniversitesi, Institute für Pflanzenbau und Pflanzenzuchtung’da Lisans stajını yaptı. 1987 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. 2002-2004 yıllarında Selçuk Üniversitesi Konya Teknokenti Kurucu İstişare Kurulu’nda yer alarak Konya Teknokenti'nin kurulmasına öncülük etti.Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, İsviçre, Slovenya vb. çeşitli Avrupa ülkelerinde eğitim kursu, teknik gezi, kongre ve sempozyumlara katılıp, inceleme ve araştırmalarda bulundu,  Yayın, kongre ve kitap yazarlığı, konferans gibi 120 civarında akademik faaliyette bulundu. 2010-2012 yıllarında Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevini yürüttü.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.