AtlasGlobal'de kriz devam ediyor

AtlasGlobal'de kriz devam ediyor

Geçirdiği mali krizden bir türlü çıkamayan AtlasGlobal bir kez daha tüm uçuşları durdurdu. Şirket daha önce de tüm uçuşlarını durdurmuştu.

Mali kriz nedeniyle, 2019'un 26 Kasım'ında uçuşları durduran AtlasGlobal Hava Yolları, bir kez daha tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı. 21 Aralık'ta uçuşlara yeniden başlayan hava yolu şirketi, bu kez 9 Şubat tarihine kadar uçuşları durdurdu.

Uçuşların durdurulduğu bilgisi ise, şirketin çağrı servisi tarafından teyit edildi. 

A330'ları uçuştan çektiği yönündeki haberler ile gündeme gelen AtlasGlobal daha önce Avrupa uçuşlarını da askıya almıştı.

Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmezken, bir önceki uçuş durdurma açıklamasında, "Yakın geçmiş olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekonomik yük ve 2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır. Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz" denilmişti.

Şirket 21 Aralık'ta ilk uçuşunu Londra'ya yapmıştı.

Havayolu şirketi, 8 Ocak 2020 tarihinden itibaren İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği Londra Stansted, Paris CDG ve Amsterdam Schiphol Havalimanı uçuşlarını durdurdu. Şirket, yolcularına gönderdiği mesajda, “Tarife değişikliği sebebiyle biletiniz iptal edilmiştir" demişti.

Son gelişmelerle birlikte havayolu şirketi İran, Irak ve Tel Aviv’e gerçekleştirdiği uçuşlarını sürdürme kararı almıştı.

Uçuşların durdurulması ‘talep eksikliği’ne bağlandı. Atlasglobal geçen kasım ayında mali yapısındaki problemlerden dolayı uçuşlarını 21 Aralık tarihine kadar ertelemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.