Atiker Konyaspor Tahkimden umutlu

Atiker Konyaspor Tahkimden umutlu

Süper Kupa maçında yaşanan olaylar nedeniyle alınan 5 maçlık seyircisiz oynama cezasına itiraz eden Atiker Konyaspor bu maçın 2 veya 3 maça indirilmesini bekliyor. Bu indirim gerçekleşirse Konyaspor taraftarı da takımına daha çabuk kavuşmuş olacak

Atiker Konyaspor Samsun’da Beşiktaş ile oynanan  Süper Kupa maçı sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel disiplin kurulan sevk edilmiş ve 5 maç seyircisiz oynam cezasına çarptırılmıştı. Bunun üzerine Atiker Konyaspor  Tahkim Kurulu'na başvurma karar aldı. Yeşil-beyazlı ekip bu cezanın indirime gitmesi için  hummalı bir çalışma yaparak  ayrıntılı bir savunma dosyası hazırlandı.  Yeşil-beyazlı ekip, etkili bir savunma dosyası hazırladı. Yapılacak savunmada olayların en ince ayrıntısına kadar bilgiler ve daha önce benzer olayların örnekleri verildi. Atiker Konyaspor, cezanın 3 ya da 2 maça indirilmesini bekliyor. Bu indirim gerçekleşirse Konyaspor taraftarı da takımına daha çabuk kavuşmuş olacak.

KONYA’NIN GÖZÜ KULAĞI TAHKİMDE 

Atiker Konyaspor camiası Tahkim Kurulundan çıkacak kararı bekliyor. PFDK’dan alınan 5 maçlık cezanın adaletsiz bir karar olduğunu savunan Konya kamuoyu da bu karar itiraz etmişti.  Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının tepki mesajları halen devam ediyor. Tahkimin bu kararı onamış halinde  Yeşil-beyazlı ekip 5 maçta seyircisinden yararlanamayacak

Yeşil-beyazlı ekip, cezada indirim olmazsa bu durumda taraftarından iç sahada 5 maçta yararlanamayacak.  Atiker Konyaspor’un cezası bu hafta oynayacağı Gençlerbirliği ile başlayacak. 4.haftada oynayacağı Alanyaspor, 6.haftada oynayacağı Akhisar Belediyespor, 8.haftada oynayacağı Galatasaray ve 10.haftada oynayacağı Osmanlıspor maçlarında seyircisinden yararlanamayacak.

Konyaspor 12.haftada 19 Kasım'da oynanacak Antalyaspor maçında ancak taraftarına kavuşacak. Öte yandan Konyaspor'un kupada da bir maç seyircisiz oynama cezası bulunuyor.

3 MAÇ DA RİSKLİ KATEGORİYE ALINDI

Atiker Konyaspor'un bu sezon oynayacağı 3 maç riskli kategoriye alındı. Geçtiğimiz günlerde toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına göre, Atiker Konyaspor'un bu sezon oynayacağı 3 maç riskli kategoriye alındı. Yeşil-beyazlı ekibin oynayacağı, Antalyaspor, Alanyaspor ve Beşiktaş maçları 'Olay çıkabilecek' müsabakalar olarak belirlendi. Konyaspor'un bu takımlarla deplasmanda oynayacağı maçlarda yeşil-beyazlı taraftarlar, Konya'daki maçlarda ise rakip taraftarlar maça alınmayacak.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.