Apple Maps Konya’da bisiklet kiralama noktalarını gösterecek

Apple Maps Konya’da bisiklet kiralama noktalarını gösterecek

Apple Maps Türkiye’de bisiklet kiralama noktalarını göstermeye Konya ve Seferihisar’la başladı. Apple, ulaşım verileri konusunda hizmet veren Ito World ile iş birliği yaparak Apple Maps‘e bisiklet kiralama bilgilerini ekledi.

Apple Maps artık 36 ülkenin 175 şehrinde bisiklet kiralama noktalarını gösteriyor. Bu 175 şehir içerisinde Konya’da bulunuyor. Yani Apple Maps’in arama çubuğuna bisiklet kiralama ya da bu hizmeti veren kurumun adı yazıldığında size en yakın bisiklet kiralama noktalarını görülüyor.

Konya’da bisiklet kiralama noktaları ‘Nextbike Konya’ şeklinde aranıldığı takdirde bulunabiliyor.

Bu yeni özellikle birlikte Apple Maps size mevcut bisikletlerin ya da boş park yerlerinin sayısını söylemiyor. Ancak size hizmet için bir adres, isim ve iletişim numarası sunuyor. Apple Maps’in yayınlanan bu yeni özelliği aynı zamanda bir çok bisiklet kiralama sistemini de destekliyor.

Başta New York’ta Citi Bike, San Francisco’da Ford GoBike, Portland’da BIKETOWN, Londra’da Santander Cycles,  Barselona’da bicing , Montreal’da BIXI , Brisbane’de CityCycle, Almanya’da nextbike olmak üzere Avusturya, Hırvatistan, İsviçre, Birleşik Krallık, Hollanda ve Türkiye’de de Apple’ın bisiklet kiralama sistemlerine destek verdiği görülüyor. Apple Maps Türkiye’de ise iki sistemi destekliyor: Konya’da nextbike ve Seferihisar’da Karbis.

merhabahaber.com

whatsapp-image-2018-03-14-at-11.51.44.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.