Altay tankı için flaş gelişme!

Altay tankı için flaş gelişme!

Katar'a ait olan BMC'nin Altay tankının yapımı için hazır olduğu açıklandı.

Altay tankının seri üretimi için harekete geçen BMC'nin ihaleye hazır olduğunu açıklamadı büyük mutluluk yarattı.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi’ne (Altay Projesi) yönelik yaptığı ihale yönteminin uygulanacağı yönündeki açıklamasıyla ilan ettiği yeni süreç başladı.Altay Tankı’nın seri üretimine ilişkin en son teklifini geçen yıl 29 Ağustos’ta sunan Otokar, Savunma Sanayi’nden, “Teklifin idari, mali ve teknik tüm yönleri ile değerlendirildiği, ancak fiyat başta olmak üzere sözleşme şartlarında anlaşma sağlanamaması nedeniyle uygun bulunmayarak, ihtiyacın ihale yöntemiyle karşılanmasına karar verildiği” yanıtını aldı.

SERİ ÜRETİME TALİBİZ

Bu açıklamadan sonra BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın daha önce yaptığı Altay tankının seri üretimi ihalesine girmeye hazır ve projeye talip oldukları yönündeki açıklama akıllara geldi. Sancak, şöyle konuşmuştu: “Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM)  3-4 yıl önce 500 milyon dolar sübvansiyon yaparak 5 tane tank modeli ürettirdi. ALTAY tankı... Bu firma prototipleri başarıyla üretti ve teslim etti. SSM seri üretim için ihale açacak. Biz de ihaleye girmek için hazırız ve talibiz.”

Savunmada Hedef beş yılda 373 yeni patent

Savunma sanayinin lokomotifi görevi gören Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) şirketleri, askeri teknolojileri pek çok alanda sivil sektörlere de taşıyarak sanayinin farklı alanlarının gelişimine de destek veriyor. Dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında yer alan ASELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ROKETSAN, HAVELSAN, elektrik enerjisi üretiminde kullanılan elektrik ve elektromekanik ekipmanlar üreten İŞBİR, batarya, şarj cihazı, uçak aküsü üreticisi ASPİLSAN, ortaya çıkan ürün ve çözümleri, patent ve faydalı model belgesiyle tescilliyor. Şirketler 5 yıllık dönemde 373 patent ve faydalı model belgesi almayı amaçlıyor. En fazla patent ve faydalı model belgesi hedefi olan şirket 213 ürünle ASELSAN olarak dikkati çekiyor.   ASELSAN’ı 61 patent ve faydalı model hedefiyle HAVELSAN izliyor. TUSAŞ’ın 54, ROKETSAN’ın 36, ASPİLSAN’ın 5, İŞBİR’in 4 yenilikçi ürün ve çözüm geliştirme hedefi bulunuyor. 

STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.