Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Türkiye'ye Gelecek

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Türkiye'ye Gelecek

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret edecek Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 26-29 Nisan 2014 gerçekleşecek ziyaret kapsamında konuk Cumhurbaşkanı Joachim Gauc.

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 26-29 Nisan 2014 gerçekleşecek ziyaret kapsamında konuk Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un programına 27 Nisan günü Kahramanmaraş’ta konuşlu Alman askeri birliğini ziyaret ederek başlayacağı, aynı gün Suriyeli misafirlerin barındığı kamplardan birini de gezeceği kaydedildi.
Alman Cumhurbaşkanı, 28 Nisan Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde ise, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacağı ayrıca, AB dahil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül ile konuk Cumhurbaşkanı Gauck ertesi gün, temelleri 2010 yılında atılan Türk-Alman Üniversitesi’nin resmi açılışını İstanbul’da birlikte gerçekleştirecek.
Gauck’un Türkiye ziyaretinin, dost ve müttefik Almanya ile son yıllarda hız kazanan işbirliğini pekiştireceği ve ilişkilerin her alanda daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.