Alman Bakan Ek Ev Ödevlerine Karşı Çıktı

Alman Bakan Ek Ev Ödevlerine Karşı Çıktı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Eğitim Bakanı ve Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) dönem başkanı Sylvia Löhrmann öğrenciler için okul ve boş zamanın birbirinden net ayrılması gerektiğini söyledi.Löhrmann yaptığı açıklamada...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Eğitim Bakanı ve Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) dönem başkanı Sylvia Löhrmann öğrenciler için okul ve boş zamanın birbirinden net ayrılması gerektiğini söyledi.

Löhrmann yaptığı açıklamada “Çocuklar için gün içinde belirli bir zaman olmalı ki, o anda okul ile işi bitmiş olsun. Kendilerine ve hobilerine ayıracakları ve okulu eve getirmeyecekleri bir zaman olmalı.” ifadelerine yer verdi.

Bunun gerçekleşmesi için okullarında sorumluluğunu hatırlatan Löhrmann sınıflarda verilen normal ev ödevleri haricindeki ek ev ödevlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı ve “Bunlar zaten kısmen okullarda hallediliyor.” dedi.

Gözlemciler ise bakanlığın yeni bir konsept çalışması içerisinde olduğunu ve bu konseptte ev ödevlerinin genişliğinin daha makul bir çerçeveye oturtulmak istendiğine dikkat çekiyorlar.

KMK dönem başkanı Löhrmann ayrıca Turbo-Abitur olarak adlandırılan G8 sistemine de aceleci bir geçiş yapıldığı gerekçesiyle eleştirilerde bulundu. G9’dan G8’e geçişin hazırlıksız yapıldığına dikkat çeken Löhrmann “Ders müfredatları yoktu, okullar hazırlıksızdı.” diyerek okul süresinin kısaltılmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Eğitim Bakanı Löhrmann bu arada G8 için ders müfredatlarının hazırlandığını ve okullardan bunu hayata geçirmelerini beklediklerini ifade etti.

Yeni müfredatın tüm okullarda uygulanmadığını ama G8 reformunun gerçekleşmesi için okullardan bu konuda daha hızlı davranmalarını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.