Aksaray Barosu Stajyer Avukatları, Türkiye Birincisi Oldu

Aksaray Barosu Stajyer Avukatları, Türkiye Birincisi Oldu

Türiye Barolar Birliği (TBB) Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın finali, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliği ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapıldı. Aksaray Barosu stajyer avukatları, yarışmada...

Türiye Barolar Birliği (TBB) Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın finali, Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliği ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapıldı. Aksaray Barosu stajyer avukatları, yarışmada Türkiye birincisi oldu.

Final yarışmasına, TBB Başkanı Av. Prof Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Berra Besler ve yürütme kurulu üyeleri, Anayasa Mahkemesi eski başkanlarından Yekta Güngör Özden, çok sayıda hukukçu ve baro başkanı katıldı. Finallerin jüri heyeti, Yargıtay 8. Daire Başkanı Sedat Bakıcı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Leyla Ayduman, Av. Yrd. Doç. Dr. Hakan Kızılarslan, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Emekli Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu'ndan oluştu.

Finalde, Marmara Bölgesi birincisi Kocaeli Barosu, Ege Bölgesi birincisi İzmir Barosu, Akdeniz Bölgesi birincisi Antalya Barosu, Karadeniz Bölgesi birincisi Kastamonu Barosu, Doğu Anadolu Bölgesi birincisi Erzurum Barosu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi birincisi Şanlıurfa Barosu ve İç Anadolu Bölgesi birincisi Aksaray Barosu ekipleri yarıştı. Dilek Akgün, Serap Dağ, Meryem Çalışkan, İlker Orbay ve takım çalıştırıcısı Av. Gökhan Altan’dan oluşan Aksaray Barosu ekibi, çeyrek finalde Kastamonu Barosu’nu, yarı finalde İzmir Barosu'nu, finalde Kocaeli Barosu ekibini eleyerek Türkiye birincisi oldu.

Aksaray Baro Başkanı Av. Levent Bozkurt, Aksaray Barosu’nun çok önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Bozkurt, "Bölge elemelerinde Ankara ve İstanbul gibi iddialı baroları saf dışı bırakan iki baronun nefes kesen mücadelesine şahit olduk. Mutluyuz, gururluyuz. Genç meslektaşlarımızla ne kadar övünsek az olur. Bu başarının manevi büyüklüğü hiçbir şeyle ölçülemez. Türkiye’nin dört bir tarafındaki hukukçulardan, barolardan tebrik telefonu alıyoruz. 183 avukat ve 17 stajyerimiz var. İstanbul Barosu'nun avukat sayısı 30 bin, stajyer sayısı 2 bin 500. Ankara Barosu'nun avukat sayısı 12 bin, stajyer sayısı 800. Bölgelerinde birinci olan İzmir, Kocaeli, Antalya ve diğer baroların avukat ve stajyer sayıları birlikte değerlendirildiğinde Aksaray Barosu’nun ne kadar önemli bir başarı elde ettiği anlaşılacaktır." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.