Akkuyu Ngs Gülnarlıların Festival Coşkusuna Ortak Oldu

Akkuyu Ngs Gülnarlıların Festival Coşkusuna Ortak Oldu

Türkiye’nin ilk nükleer güç santralini Mersin’in Gülnar ilçesinde yapacak olan Akkuyu NGS A.Ş, Gülnarlıları festivalde de yalnız bırakmadı. 12. Geleneksel Gülnar Buluşması Üzüm, Elma ve Badem Festivali Gülnar Çamlığı ve Mesire Alanı’nda...

Türkiye’nin ilk nükleer güç santralini Mersin’in Gülnar ilçesinde yapacak olan Akkuyu NGS A.Ş, Gülnarlıları festivalde de yalnız bırakmadı.

12. Geleneksel Gülnar Buluşması Üzüm, Elma ve Badem Festivali Gülnar Çamlığı ve Mesire Alanı’nda yapıldı.

Festivale Kaymakam Tekin Dundar, çevre ilçe belediye başkanları, Akkuyu NGS Mersin Bilgilendirme Müdürü Faruk Üzel, Akkuyu NGS Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Lütfi Sarıcı, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve Gülnar halkı katıldı. Bir çok firmanın stand açtığı festival, Anamur Mehteran Takımı’nın konseri ile başladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, "Bu yıl düzenlediğimiz 12. Geleneksel Gülnar Buluşması Üzüm, Elma ve Badem Festivali her yıl artan ilgi ve alaka ile büyüyen bir festival oluyor. Bu festival ile hemşehrilerimizin bir araya gelmelerine vesile oluyoruz. Hemşehrilerimin yetiştirdiği ürünleri tanıtarak katkı sağlıyoruz.” dedi.

Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar da festivallerin amacının yaşanan yöre ve yetişen ürünleri kamuoyuna tanıtmak olduğunu vurguladı. Dündar, “Gülnar’ın yetiştirdiği üzüm, badem ve elmaları tanıtmak için yapılan bu festivalin amacına ulaşacağını düşünüyorum. Bu kapsamda dereceye giren ödül alan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarını devamını diliyorum.” diye konuştu.

Festivale katkı veren Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel’e, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel tarafından teşekkür plaketi verildi. Plaketi alan Üzel, Başkan Günel’e teşekkür etti. Üzel, “Bin yıllık geçmişe sahip bu kadim şehrin, Gülnar’ın, pek çok kültürel, tarihsel ve tabii değerleri ve zenginlikleri vardır. Yaşattığı yörük kültürü, dayandığı Türk-İslam felsefesi, toprak ve tabiatla sürdürdüğü bağları ve yetiştirdiği bürokrat, iş adamı ve siyasetçileri ile Gülnar, Mersin’in geçmişi ve bugününde söz sahibidir. Geleceğinde de bu gücünü ve etkisini arttıracaktır. Türkiye’nin ilk nükleer santraline sahip olacak Gülnar istihdam, sanayi altyapısı, bilgi turizmi artışı ile beraber, ekonomik ve sosyal hayatta eşine az rastlanır bir dönüşüm ve gelişim yaşayacaktır. Allah ömür verirse buna birlikte şahit olacağız. Bizleri de hemşehrileriniz olarak kabul ve davet ettiğiniz için tüm Akkuyu çalışanları adına başta Genel Müdürümüz Sayın Fuat Akhundov Bey olmak üzere şükranlarımızı iletmek isterim.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarının Türk Halk Müziği Konseri, dans gösterileri, Aşuk Maşuk gösterileri yapıldı. Üzüm Elma ve Badem birincilerine ödülleri verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.