Ak Partili Elitaş: Engin Altay'ın Protestosu Planlı

Ak Partili Elitaş: Engin Altay'ın Protestosu Planlı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ile Belma Satır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesi Genel Kurul'da yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Elitaş, Engin Altay'ın Meclis Başkanlığı'na...

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ile Belma Satır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesi Genel Kurul'da yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Elitaş, Engin Altay'ın Meclis Başkanlığı'na doğru Anayasa kitapçığını fırlatmasının "planlı bir eylem olduğunu" söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Çok önemli tarihi bir gün yaşadık ama maalesef CHP'nin gösterdiği bir talihsiz yaklaşım tarzını da bugün Cumhuriyet tarihi içerisinde ilk defa görmüş olduk. Anayasa ve İç Tüzüğü, Meclis Başkanlığı makamına fırlatmak özellikle Cumhurbaşkanının yemin etme töreni esnasında özel gündemle sadece yemin töreninin içeriği yapılabilecek bir günde TC Anayasası'nı fırlatmak herhalde Cumhuriyet tarihinde ilk defa yaşanan bir hadisedir." dedi.

Yaşanan olayın CHP'nin "Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamamasının verdiği hazımsızlığın tezahürü" olarak niteleyen Elitaş, CHP'nin 10 Ağustos'tan beri ortaya koyduğu tezlerin hukuka anayasaya ve teamüllere aykırı olduğunu dile getirdi. TBMM İç Tüzüğü'nün 163. maddesine göre cumhurbaşkanlığı makamına, Meclis Başkanına ve Meclis Başkan vekillerine kimsenin hakaret edemeyeceğini belirten Elitaş, "Hele Anayasa kitapçığını fırlatmak kimsenin haddi değildir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adına Engin Engin Altay bu seviyesizliği gerçekleştirmiştir." dedi. Elitaş, bu davranışı şiddetle kınadığını ifade etti.

Elitaş, "2001'de Ahmet Necdet Sezer, o zamanki Başbakan'a Anayasa kitapçığını fırlattığında hepimiz yarı yarıya fakirleştik. Ama şu anda Türkiye güçlü bir Türkiye." dedi.

Elitaş, bir soru üzerine de "Planlayarak yapmışlar bu işi ayarlayarak yapmışlar. Rollerini hazırlamışlar senaryoyu hayata geçirmişler. Baş senarist Sayın Kılıçdaroğlu. Rolleri Engin Altay'a vermişler figüran olarak da milletvekillerini oraya çağırmışlar. Planlanmış bu iş." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.