Ahırlı’nın tek beldesi Akkise

Ahırlı’nın tek beldesi Akkise

Ahırlı, ilçesinin tek beldesi olma özelliğine sahip olan Akkise beldesi, gelişmişliği ve sorunsuz bir idaresi ile örnek niteliğinde.

Belediye Başkanı Ceylan Aslan ile yaptığımız söyleşide beldesinin her hali ile örnek bir belde olduğunu ifade ederek yaptıkları hizmetler ve ileriye dönük projeleri ile başarı grafiğini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.
Sayın başkanım, bizlere ilk olarak kendinizden bahseder misiniz?
Öncelikle Merhaba Gazetesi ve Konya TV’ye bizleri tanıtmak için yaptığınız çalışmadan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ben Akkise Belediye Başkanı Ceylan Aslan. 2004 yılına kadar okul müdürü olarak görev yaptım. 2004 mahalli seçimlerinde Belediye Başkanı olarak seçildim. 2009 mahalli seçimlerinde de halkımızın teveccühü ile görevimize devam ettik.
Çalışmalarınız ve projeleriniz neler?
2004 yılında belediyeyi bir trilyona yakın bir borçla devraldık. Bunun yanında kasabamızın alt yapı ve üst yapı eksikliklerini tamamladık. Yıllardır belediye olmasına rağmen, güneydoğunun en ücra köşesindeki bir köyden bile farkı olmayan kasabamızı en azından yaşanabilir hale getirdik. Kasaba halkımız da yapılan hizmetlerden gıpta ile bahsetmekteler.
Bu dönemde göreve geldikten sonra, daha önce bulduğumuz tatlı su kuyularımızı 2011 yılında İller Bankası’nın hibe projesine soktuk. 2011 yılında kasaba halkımızın hizmetine sunacağız bunu. Yine Ortakaraören ile Suğla arasında yapacağımız arıtma tesisinin projesi hazır. Kolektör hattımızın 1 milyar 400 milyon liralık bir hibe var ayrılmış durumda. Allah izin verirse 2011’de bunu da hizmete sunacağız.
Proje hakkında bilgi verir misiniz?
Halkımızın büyük bir bölümü çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Yine 2005 yılında şu anki haritamızı hazırlattık. 2008 yılında imar planımızı da genişleterek yeniledik. Bu imar planına belki de Türkiye’de ilk defa açık ve kapalı organize hayvancılık sahası oluşturduk. Şu an MEVKA’dan modern kentleşmeye ilk adım adı altında bir projemiz destek gördü. Bu da uygulayacağımız projenin ilk adımı oldu. Mühendis arkadaşlarımız şu an organize hayvancılık bölgesi haline getirmek için burada çalışmalarını sürdürüyor. Nitekim orada insanlarımızın hayvanlarla ilgili çiftlik tarzında yapacakları yerler parselizasyona gidiyor. İnşallah bu bölgeyi de halkımızın hizmetine sunduktan sonra, kasabamızın içindeki ahır gibi hayvanların yaşadığı yerler bitmiş olacak. Akkise daha modern bir yerleşim yeri haline gelecek.
Yaşanan son sel felaketinden çiftçi ne kadar zarar gördü?
Yoğun kar ve yağmur nedeniyle bölgemizde birçok yer sel altında kaldı. Ama Allah’a şükürler olsun zamanında yaptığımız çalışmalarla, sel ve su taşkınlarının önüne geçmiş olduk. Kasabamızda en ufak bir problem yaşanmadı. Ama dedik ya yüzde 90’ı hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan halkımızın yıllardır kanayan yarası Suğla. Suğla arazisi sular altında kaldı. Ekilen ekinler çürüdü. Halkımız bu konuda çok üzgün, hayalleri yıkıldı diyebiliriz. Bunun yanında onca borcu da var halkımızın. Hayallerimiz sular altında kaldı diyebiliriz.  Selden etkilenen komşu belediyelerimizle görüşüp, yapabileceğimiz bir şey varsa yardım etmeye hazır olduğumuzu söyledik. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşanmaz.
Akkise halkının şehre göçü nasıl?
Akkise bölgesinde en canlı nüfusa sahip olan bir yer. Suğla arazisinin suğla depolama barajının altında kalmasından dolayı kasabamız çok göç verdi. Eğer bu arazi sular altında kalmasaydı kasabamızın nüfusu 10 binin üstünde olacaktı. Fakat yine de bizim nüfusumuz diğer bölge ilçelerine göre çok daha iyi.  Halkımızın Konya’ya göç ederek asgari ücretle geçim derdi çekmesinin önüne geçmek için, tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik projeler üretmeye çalışıyoruz. İnşallah bölgesinde en canlı ekonomik hayata sahip olan bir kasaba olacağız. Müreffeh bir yaşam sunmak istiyoruz. Ne kadar hizmet ederseniz edin, halkın geçimini güçlendirmediğiniz sürece bu çalışmaların fazla bir etkisi olmuyor. Bunun için sosyal projelerin yanında halkımızın gelir kaynaklarını artıracak projelerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz.
Bundan sonraki hedefleriniz neler?
Bölgemizdeki diğer belediyelerin başkanları ve İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte bir küflü çiviyi dahi hizmet olarak sunabilmenin gayreti içerisindeyiz. Burada hiçbir parti, siyasi görüş farkı gözetmeksizin bölgemiz için nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyoruz. İnşallah Allah bize daha büyük başarılar nasip eder. İnsanlarımız, mutlu ve müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürsünler istiyoruz. İdareciler olarak halkın her zaman hizmetkârlarıyız. Elimizden geldiğince hizmetimizi yapacağız, takdir halkın, nasip Cenab-ı Allah’ın diyoruz, yolumuza devam ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.