AFAD Konya eski  Müdürü Tosun  Denizli’ye atandı

AFAD Konya eski Müdürü Tosun Denizli’ye atandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Konya İl Müdürlüğü görevini 15 yıldır yürüten ve 34 yıldır AFAD çatısı altında çalışan Yıldız Tosun, yeni görev yeri Denizli'ye atandı.

Tosun, bu süre boyunca Türkiye’de meydana gelen depremler, sel baskınları, maden kazaları, orman yangınları, mülteci kamplarının organizesinde görev aldı. Tosun ayrıca Konya Ovası Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesi’ni hayata geçirdi.

Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın çökmesiyle oluşan obruklarla ilgili yapay zeka kullanılarak, 'obruk duyarlılık haritası' oluşturulmasında bilim insanlarıyla birlikte çalışmalar yapan Yıldız Tosun, Bu sayede yeni oluşacak obrukları, obruk duyarlılık haritasıyla ve eylem planları sayesinde yapılacak olan çalışmalarla tehdit olmaktan çıkarılması hedeflenmesinde önemli rol oynadı.

Yıldız Tosun, Türkiye'de mesleki bilgisinde pek çok konferansa, çalıştaya, panele sunum yapmak üzere katıldı. İran, İspanya ve Sırbistan’da Afet yönetimi konulu bildiri ve sunumlarıyla Türkiye'yi temsil etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.