Afad: Kobani'den Gelenlerin Sayısı 135 Bini Aştı

Afad: Kobani'den Gelenlerin Sayısı 135 Bini Aştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye 19 Eylül’den itibaren yoğun bir göç hareketi başladığını bildirdi. 22 Eylül itibariyle Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye 19 Eylül’den itibaren yoğun bir göç hareketi başladığını bildirdi. 22 Eylül itibariyle Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli misafirlerin sayısının 135 bini aştığı belirtildi.

Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Suriyeliler için Şanlıurfa Suruç'un Yumurtalık mevkiinde AFAD koordinasyonunda Mobil Geçiş Merkezi kuruldu. Burada Suriyelilerin verdiği bilgiler ile kayıt yapılıyor. Eşyalarıyla gelen mülteciler sadece üst aramasından geçiriliyor. Kobani'den Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin sayısının 135 bini aştığı kaydedildi. Toprak yoldan gelenler sebebiyle bölgede toz bulutu oluştu. Polisler, ağızlarına maske takarak tozdan korunmaya çalıştı. Türkiye tarafına geçenlerden kimileri tanıdıklarının yanına giderken, tanıdığı olmayanların yanlarında yataklarını da getirmesi dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.