3 oy fazla almak için yalan yakışmaz

3 oy fazla almak için yalan yakışmaz

AK Parti’nin reklamlarını eleştiren Kamalak, reklamların gerçeği yansıtmadığını söyledi, “Müslüman’a yalan söylemek yakışır mı?” diye sordu.

Milli İttifak’ın mimarlarının dünkü durağı Kütahya’nın en büyük alanlarından Zafer Meydanı oldu. On binlerin sloganları ve sevgi gösterileriyle el ele sahneye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Destici, vatandaşa karanfil atarak selamladı. 
 

TARIM BİTİRİLMİŞ

Kamalak, konuşmasında  AKP’nin hazırladığı reklamları eleştirdi. Reklamlarda, gerçekleşmemiş icraatlara ve yalan yanlış rakamlara yer verildiğini kaydeden Kamalak, şöyle konuştu: “Kütahya’ya gelirken şöyle çevreye baktım. Yem yeşil araziler. Taş eksen ağaç bitecek bereketli topraklar. Cenab-ı Allah Kütahyamıza her türlü nimeti vermiş. Benim Kütahyalım da çalışıyor, didiniyor ama ektiğinin karşılığını alamıyor. Çünkü hayvancılık bitirilmiş, tarım bitirilmiş. Sanayi adına fabrika adına zaten tek bir çivi çakılmamış.” 

HER YERDE GÖRÜYORUM

“Şimdi bu AKP bütün şehirleri billboardlarla süslemiş. Her yerde görüyorum. Size bir tanesini göstereyim; Ne yazıyor bu afişte; 500 milyar dolar ihracat. Yanında da Başbakanımızın kocaman bir resmi. Ne anlarsınız bundan? Türkiye 500 milyar dolar ihracat yapmış diye anlarsınız değil mi? Peki Türkiye’nin gerçekte ihracatı ne kadar? 158 milyar. Yahu insaf. 500 milyar nerde 158 milyar nerde! Müslüman’a yalan söylemek yakışır mı? Üç oy fazla almak için milleti kandırmak yakışır mı!” 

NEREDE YERLİ  UÇAK FABRİKASI

Sadece ihracat rakamları ile değil, daha gerçekleşmemiş icraatları bile yapılmış gibi gösterildiğini kaydeden Kamalak, “Sadece bununla kalsa iyi. Her reklamda ‘yerli tank’, ‘Yerli Helikopter’ ‘yerli uçak’ yapmış gibi gösteriyorlar. Kütahya’ da  helikopter fabrikası var mı? Son zamanda böyle bir fabrika kuruldu mu? Hayır… Peki uçak fabrikası kuruldu mu? Hayır… O zaman biz sormaz mıyız, ey AKP, yerli tank, yerli uçak yaptık diye reklam yapan AKP? Allah aşkına şu uçakları, şu tankları ürettiğiniz fabrikayı nereye kurdunuz?”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.