2 bin 500 TL beklentisi

2 bin 500 TL beklentisi

Ay sonunu getiremeyen asgari ücretliler, yeni bir sosyal bunalımın yaşanmaması için asgari ücretin 2 bin 500 lira civarında olmasını talep ediyor

Yüksek enflasyon, yüksek vergi, ürünlerin zamlanması, faturaların kabarık gelmesi, giderlerin artması, ay sonunun denk gelmemesi ve evdeki hesabın çarşıya uymaması vatandaşı bezdirdi. Gelir adaletsizliğinin tavan yaptığı ülkemizde bu durumdan olumsuz olarak en fazla etkilenen yine asgari ücretliler oldu. Açlık ve yoksulluk sınırı sürekli yükselirken, asgari ücrette her yıl gülünç oranda artış yapılması, asgari ücret ile çalışan milyonların tepkisine neden oluyor. Türkiye'deki asgari ücret,  açlık sınırının altında seyrediyor. 2019 yılı için ise vatandaşlar kadar, sendikalar da asgari ücretin 2 bin 500 lira civarında olmasını talep ediyor. Sendikalar, vatandaşın ağır girdi maliyetlerinin altında ezildiğini ve yeni bir sosyal sıkıntının kapıda olduğunu söyleyerek, hükümeti piyasadaki sıkıntıları görmezden gelmemesi için uyarıyor.

ALANLARA İNER İNSANIMIZIN HAKKINI SAVUNURUZ

Asgari ücretin 2 bin 500 liranın altında olmaması gerektiğini söyleyen Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı her şeye en az yüzde 50 zam geldiğini söyledi. Vatandaşın faturasının kabarık geldiğini, kira ve diğer giderlerinin masraflarının arttığını ve vatandaşın bu artışlar karşısında ezildiğini ifade eden Başkan Karlıer, "Bu şartlarda asgari ücret bin 900 mü yoksa 2 bin lira mı olsun tartışmaları yapmak çok yersizdir. 2 bin lira çok az bir gelirdir. İnsanlar, kendi çok sıkıyor sosyal bir patlama olabilir. Çocuğuna istediğini alamayan bir baba ne yapar? Bunların hepsinin göz önünde bulundurulması gerekir. İnsanlar yapılacak artıştan tatmin olmalılardır. Talebimiz yerine getirilmezse ve asgari ücrette istenilen artış olmazsa gerekirse alanlara ineriz. Yapılacak olan artışın, insan onuruna yakışması lazım" dedi.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 500 TL CİVARINDA OLMALIDIR

Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır da 2018 yılında yaşanan enflasyon kabarmasına vurgu yaptı. "Enflasyon artışından kaynaklanan kaybı gidermek gerekiyor" diyen Başkan Sır, hükümetin bile enflasyon kaybını yüzde 25 olarak gördüğünü dile getirdi. "Asgari ücretin en az 2 bin lira belirlenmesi gerekir ama yetmez" diyen Sır, daha sonra şunları kaydetti: "2 bin liranın üstüne de enflasyon kaybı ve refah payı da konulmalıdır. Asgari ücretin 2 bin lira olarak belirlenmesi iç açıcı değildir. Bizim ümidimiz 2 bin 500 lira dolaylarında olmasıdır. İnsanlarımızın belirli bir hayat standartını yakalayabilmesi için bu artış kaçınılmazdır. Şuanki asgari ücretin ucu kaçmış durumda ve çok az."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum