Gurbetçiler dikkat! Türkiye'de bu ürün tam iki katı fiyatına satılıyor

Gurbetçiler dikkat! Türkiye'de bu ürün tam iki katı fiyatına satılıyor

Dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca Türk yaşıyor. Gurbetçiler her yıl tatillerde memleketlerine geliyor. Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda en çok Türkün yaşadığı ülkeler. Gurbetçilere bu ürünün Türkiye'de iki kat pahalı olduğu söylendi.

Dünya genelinde yaşayan milyonlarca Türk var. Bundan onlarca yıl önce çeşitli amaçlarla yurt dışına giden Türkler büyük bir nüfusa sahip. En çok Türkün yaşadığı ülkeler Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve Avusturya olarak sıralanabilir. 1980'li yıllarda işçi olarak bu ülkelere akın eden Türkler şuan milyonlarca nüfus ile Avrupa'da bulunuyor.

gurbetci-555.webp

GURBETÇİLERİN HEDİYELERİ MEŞHUR

Her yıl yaz tatillerinde memleketlerine akın eden gurbetçiler yakınlarına ise çeşitli hediyeler getiriyor. Bu hediyelerin başında çikolatalar, şekerler ve elektronik aletler geliyor.

cokolata.jpg

Eskiden Türkiye'de bu ürünleri bulmak zorken şimdilerde yurt dışında satılan her ürünü bulmak mümkün hale geldi. Fiyat karşılaştırması yapanlar için ise dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı.

gurbet-4.jpg

ALMANYA'DA 280 LİRA, TÜRKİYE'DE 600 LiRA

Yurt dışına kıyasla Türkiye'de tam iki katına satılan ürün dikkat çekti. Bu ürünün ise dana eti olduğu ifade edildi. Almanya ve Belçika'da kilogram fiyatı 8 avro olan dana kuşbaşı Türkiye'de 600 liraya satılıyor. 8 avronun güncel karşılığı ise 280 lira. Yurt dışında 280 lira olan dana etinin Türkiye'de 600 lira olmasına tepkiler dinmiyor.

gurbetciler-4.jpg

'ETİMİZİ YANIMIZDA GETİRECEĞİZ'

Vatandaş bu fiyat farkının neden kaynaklandığı merak ediyor. Almanya'da yaşayan Mustafa Akın isimli vatandaş, "Türkiye'de et fiyatları Almanya'dan iki kat daha pahalı. Memlekete tatile giderken etimizi yanımızda götürmeyi düşünüyoruz" sözleriyle durumu özetledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
61 Yorum