16 yıllık hasreti  bitir Konyaspor

16 yıllık hasreti bitir Konyaspor

Konyaspor yarın deplasmanda Galatasaray’a konuk olacak.Yeşil-beyazlı ekip 16 yıldır rakibini deplasmanda yenemiyor. Konyaspor saat 21.45’te başlayacak karşılaşmadan galip ayrılmak istiyor

Konyaspor 2019-2020 sezonunun 2. hafta maçında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Türk Telekom Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı Mete Kalkavan yönetecek.Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Maçın dördüncü hakemi olarak Kutluhan Bilgiç görev yapacak.Zorlu karşılaşmada VAR hakemi olarak Mustafa Öğretmenoğlu, AVAR hakemi olarak ise Kerem Ersoy görevlendirildi.

Geçtiğimiz hafta evinde Ankaragüc ile berabere kalan Konyaspor Galatasaray karşısında uzun yıllar sonra kazanmak istiyor.

LİGDE 37. RANDEVU

Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig’de yarın 37. kez karşı karşıya gelecek. Konyaspor, sarı-kırmızılı ekip karşısında 16 yıldır galip gelemiyor.

İki takım arasında daha önce oynanan 36 maçta sarı-kırmızılılar 27, yeşil-beyazlılar ise 2 galibiyet aldı. 7 maçta ise eşitlik bozulamadı. Bu maçlarda Galatasaray 71 kez fileleri havalandırırken Konyaspor ise 20 gol attı.

Konya’da oynanan 18 maçta ise ev sahibi ekip 2 kez kazanırken, konuk ekip 12 kez galip geldi. 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Buradaki maçlarda Galatasaray’ın 25 golüne, Konyaspor 6 golle karşılık verebildi. Galatasaray’a karşı 2 kez kazanan Konyaspor, son galibiyetini 13 Eylül 2003’te Konya’da oynanan maçta 1-0’lık skorla almıştı. Yeşil-beyazlı ekip, bu tarihten sonra oynanan 27 maçta rakibine üstünlük sağlayamadı. Geçtiğimiz sezon oynanan maçlar beraberlikle sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maç 1-1 sonuçlanırken Konya’da oynanan karşılaşma ise golsüz sonuçlanmıştı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum