Zulme karşı direnmeliyiz

Zulme karşı direnmeliyiz

AGD’nin "İftardan Sahura Gazze Meydanlarında Buluşuyoruz" etkinliği Şehir Meydanı’nda yapıldı. Abdurrahman Korkmaz, “Bu zulümlerden biz de sorumluyuz. Zulmü engellemek için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye'nin tüm illerinde "İftardan Sahura Gazze Meydanlarında Buluşuyoruz" etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğin Konya ayağı Şehir Meydanı’nda gerçekleştirildi. Meydanda toplanan AGD üyeleri ile vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını su, hurmayla ve kendi imkânlarıyla getirdikleri yiyeceklerle açtı. Toplu bir şekilde kılınan akşam namazının ardından sloganlarla İsrail'in Filistin'deki kara harekâtı protesto edildi. Tekbir getiren gruptakiler, "Hamas'a selam direnişe selam", "Avrupa değil. İslam Birliği" şeklinde sloganlar attı. Meydana kurulan ekranlardan İsrail'in askeri operasyonu sonucu oluşan dram yansıtıldı. Programda konuşan AGD İl Başkan Vekili Abdurrahman Korkmaz, Suriye, Filistin. Irak ve pek çok ülkede Müslümanların zulüm altında olduğunu belirterek, “Çocuklarımız acımadan öldürülüyor. Bu zulümlerden biz de sorumluyuz. Zulmü engellemek için var gücümüzle çalışmalıyız. Çünkü Gazze demek, Konya demek, İstanbul demek, Kahramanmaraş demektir” dedi.

4-1.20140725101300.jpg

ÜMMET BİZİ BEKLİYOR

Zulüm altındaki ülkelerin kurtuluşunun bizden geçtiğinin altını çizen Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz dik durursak, şuurlu davranıp gerekli adımları atarsak bilin ki Gazze, Irak, Çeçenya kurtulacak. Biz oturduğumuz yerden dahi dua etmekten aciz olursak halimiz nice olur. Biz ayağa kalkarsak ümmet ayağa kalkacak. Biz Bizans’ı dize getiren, Çanakkale geçilmez diye haykıran, yanı başımızda yatan Selçuklu Sultanlarının çocuklarıyız. Bizim Hristiyan Birliği’ne değil İslam Birliği’ne ihtiyacımız var. Ayette Siz onların (Hristiyanların) dinine girmedikçe onlar sizden hoşnut olmayacaktır deniliyor.” Daha sonra söz alan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da dünyada Müslümanlara uygulanan zulümlerin dört bir yanda devam ettiğinin altını çizerek, “Biz Gazze ile ilgilenirken diğer yanda Türkistan, Irak, Suriye ve pek çok yerde kardeşlerimiz öldürülmeye devam ediyor. Bir tarafa bakmamızı istiyorlar. Gazze’ye ne kadar hassasiyet gösteriyorsak bugün Şam’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ölen Müslümanlara, Irak’ta ölen Müslümanlara da aynı hassasiyeti göstermek zorundayız” dedi. Etkinliğin amacının duruşu ve tarafı belli etmek olduğunu söyleyen Uyar, “İslam coğrafyası bu hale nasıl geldi bunun düşünülmesi gerekiyor. Bugün güçlü bir Irak. Güçlü bir Şam, Libya olsaydı, Ortadoğu BOP ile tarumar edilmemiş olsaydı, bizler Müslümanlar olarak Arap baharının arkasındaki oyunu görmüş olsaydık İsrail’in tutumu bu boyutta olmayacaktı” diye konuştu.

4-2.20140725101311.jpg

İSLAM BİRLİĞİ KURULMALI

Yaşanan zulümler devam ederken Müslüman coğrafyanın sessizlik içerisinde olduğunu söyleyen Uyar, konuşmasına şöyle devam etti: “Yeryüzünde 6,9 milyar insanın varlığından bahsediliyor. Bu insanların 1,6 milyarı Müslüman. Eğer bu kadar Müslüman varsa ve bu kadar kişini kardeşleri öldürülüyor, zulme uğruyor, kadınlarının ırzına geçiliyorsa ve buna rağmen 1,6 Müslümanın sesi çıkmıyorsa istikametimizde bir yanlışlık var demektir. Genelde 1,6 milyar Müslümanın tükürse İsrail’i boğacağı söyleniyor. Eğer tükürüklerimizle İsrail’i boğacaksak bu kadar Müslümanı organize edecek bir İslam Birliği’ne ihtiyaç vardır. Eğer İslam Birliği’nin tesisi için çalışmıyorsanız bu işi başaramazsınız. İslam Birliği’ni kurmanın zor olduğunu söylüyorlar. 1997 Haziran ayını hatırlayalım. Rahmetli Erbakan Hocamız D-8 projesini hayata geçirmiştir. İran, Mısır, Nijerya, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Pakistan, Türkiye'nin önderliğinde bir araya geldi. Bu ülkelerin yöneticilerine baktığımız zaman bir araya gelinmeyeceği zannedildi. İslam Birliği kurma taraftarı olmayan Demirel'e bu karar imzalatılarak birliğin toplanması sağlanmıştır. Müslümanlar bu yolda çalışırlarsa Allah mutlaka yardım edecektir. Bu yolda çalışmak boynumuzun borcudur.” AGD Bölge Başkanları Bahri Kırışık ve Nihat Altıparmak da kısa bir konuşma yaptılar. Sanatçı Fatih Koçyiğit ezgi ve marşlarla kısa bir konser verdi. Yapılan konuşmaların ardından da teravih namazı kılındı. Kuran tilavetlerinin ardından Filistinli Müslümanlar için dua edildi. Tespih Namazının ardından program sahur programı ile son buldu.

4-4.20140725101321.jpg

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum