Zorunlu trafik sigortası bu tarihte zamlanacak!

Zorunlu trafik sigortası bu tarihte zamlanacak!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) aldığı karara göre, 2024 yılı Ocak ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primler 2024 yılı Şubat ayı için de zamlanacak

Zorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde değişiklik yapıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından alınan karar doğrultusunda, 2024 yılı Ocak ayında araç grupları ve kullanım türlerine göre belirlenen baz primler, 2024 yılı Şubat ayı itibarıyla yüzde 10 oranında artırılacak.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINA ZAM GELİYOR
Söz konusu genelge, 14/7/2007 tarih ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 11’inci maddesinin ikinci fıkrası" kapsamında hayata geçirildi. Buna göre, araç gruplarına ve kullanım türlerine bağlı olarak belirlenen baz primler, 2024 yılı Şubat ayında yüzde 10 oranında artırılarak uygulanacak.

Yürürlüğe giren genelge hükümleri, 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı tarafından yürütülecek. Bu artış, zorunlu trafik sigortası prim ücretlerinde önemli bir değişiklik olarak dikkat çekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.