Zorluklar devam ediyor

Zorluklar devam ediyor

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, "Meslek icra ederken bazı zorluklar yaşıyoruz. Önemli kazanımlara rağmen de sağlık çalışanları nezdinde memnuniyetsizlik oluştu” dedi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Konya Tabip Odası tarafından program düzenlendi. Dedeman Otel’de düzenlenen programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, çok sayıda doktor ve davetli katıldı.

Hafta boyunca paylaşacaklarımızla dertlerimizi ve sevinçleri konuşacağız diyen Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, “ Bir 14 Mart programını daha icra ediyoruz. Bin300 civarında odamız üyesi dahil olmak üzere sahada hizmet eden yaklaşık 4bin hekimimizle önümüzdeki bir hafta boyunca paylaşacaklarımızla dertlerimizi ve sevinçlerimizi konuşacağız. Sorunlarımıza çareler arayacağız” dedi.

MESLEĞİMİZİ İCRA EDERKEN ZORLUKLAR YAŞIYORUZ

Mesleklerini icra ederken bazı zorluklar yaşadıklarını ifade eden Karaca, “ Meslek icra ederken bazı zorluklar yaşıyoruz. Eğitimimiz zaten zor bir süreç. Mezuniyetle beraber mecbüri hizmetle başlayan zorluklar, eğer olursa ihtisas eğitimi veya sahada diğer alanlarda sürdürülen mesleki etkinliklerle devam ediyor. Sağlıkta dönüşümün ilk fazında sadece hasta memnuniyetine odaklanan,ancak bu hizmeti sunan kesime,bizlere,yani sağlık çalışanlarının memnuniyetine dair oranların yeterince dikkate almayan bir süreç yaşandı. Önemli kazanımlara rağmen de sağlık çalışanları nezdinde memnuniyetsizlik oluştu” ifadelerini kullandı.’Yıpranma Payı’ ve kreş gibi bazı sosyal hakların biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Karaca, “ Bizlerde memnuniyetsizliklere yol açan başlıca sorunlar, kazanç olarak elde edilen gelir içerisinde emekliliğe etki ederek , hayatlarının ikinci baharında meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarının rahat bir hayat konforunu temin edecek emekli maaşı ile ilgili düşüklük,bazı stresli mesleklerde yer alan ve daha önce vaad edilen “Yıpranma Payı”, kreş gibi bazı sosyal haklar,sağlıkta şiddete ilşkin yapılması gerekn ilave düzenlemeler,eğitim hayatında yaşanan sorunlar zikredebileceğimiz sorunlardan bazıları. Çözüme dair atılan adımları içeren ve dün basına yansıyan Sağlık Bakanımızın açıklamaları memnuniyet verici ancak hızla hayata geçirilmesi tek arzumuz” dedi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİNİN AÇIKLAMALARINI ESEFLE KINIYORUZ

Türk Tabipler Birliğinin esefle kınadıklarını ifade eden Karaca, “Son dönemde üst birliğimizin talihsiz açıklamaları nedeniyle gündeme gelen birliğimizin isminin başındaki Türk ibaresinin kaldırılması, öncelikle buna neden olan TTB açıklaması son derece esefle kınadığımız ve içeriğine katılmadığımız talihsiz bir açıklamadır. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın sürece dair açıklamasında yer alan “Türk” ve “ Türkiye” ibareleri bazı isimlerin başında kaldıracak açıklaması bizi son derece üzmüştür. Bunun doğru bir yöntem olmadığına ve seçim sisteminin günün şartlarına göre revize edilmesiyle ve sahada duyarlı meslektaşlarımızın seçimlere göstereceği ilgiyle sorunu demokratik yollarla zaten çözüleceğini ifade ediyoruz. Türk kelimesi tarih boyunca yaptıkları nedeniyle artık sadece bir ırkı tanımlayan bir kavram değildir. Bu kavramın çok daha fevkinde anlamlar ifade eder” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından meslekte 30,40,50,60 yılını dolduran doktorlara plaket takdim edildi.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.