Zararımız büyük oldu

Zararımız büyük oldu

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Tarihi bir kış yaşadık. Dağıtım tesislerimiz kar ve tipi sebebiyle büyük zarar gördü. 377 adet direğimiz yıkıldı. Sahada çalışan personel sayımızı 245'e çıkardık. Vatandaşlarımızı mağdur etmemeye çalıştık” dedi.

Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır çevresindeki yoğun kar yağışı sonrasında yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya MEDAŞ Genel Müdürü Uçmazbaş'ın yanı sıra MEDAŞ yetkilileri katıldı. Uçmazbaş, geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi sonrasında Seydişehir, Beyşehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Derebucak ve Hüyük olmak üzere toplam 7 ilçede elektrik kesintileri yaşandığını belirtti.

377 ADET DİREĞİMİZ YIKILDI

Uçmazbaş, bölgede bu sene tarihi bir kış yaşandığını söyledi. Yoğun kar yağışı, fırtına ve tipinin dağıtım tesislerine büyük zarar verdiğini dile getiren Uçmazbaş, “Afet sonrası olaya hemen müdahale ederek, bölgeye ilave ekipler takviye ettik. Bir iki gün içerisinde sahada çalışan personel sayısını 245'e çıkardık. Bunun yanında, biz de dahil olmak üzere konuyla ilgili tüm arkadaşlarla birlikte bölgedeki çalışmaları bizzat yerinde takip ettik. Bu çalışmalar sırasında bizi en fazla yoran zorlu hava koşulları ve coğrafi şartlar oldu. Bölgede toplam 377 adet direğimiz yıkıldı. Bu direklerden bazılarının araziden geçmesi ve arazide de iki metreye varan kar olması nedeniyle çalışmalarda zorluk yaşadık” dedi.

TEİAŞ VE AFAD DESTEK VERDİ

Yapılan çalışmalar sırasında en fazla desteği belediyeler, TEİAŞ ve AFAD'dan aldıklarını kaydeden Uçmazbaş, “Gerek yol  açılması gerekse araziye girme anlamında belediyelerimizden aldığımı iş makinelerinin büyük faydası oldu” şeklinde konuştu. “Onların desteği olmasa bu sıkıntılı durumdan bu kadar hızlı kurtulamazdık” diyen Uçmazbaş, daha sonra konuşmasını şöyle kaydetti: “Afetin yaşanması sonrası AFAD ile de koordineli çalışarak onlar tarafından kar araçları temin edildi. Bunun yanında yine AFAD aracılığı ile askeri helikopter temin edildi. Bu çerçevede verdikleri destek için kendilerine çok müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tabi burada en büyük övgüde çalışan arkadaşlarımız hak ediyor. Eksi 15 dereceye varan havada gece saatlerinde direk tepesinde çalışan arkadaşlarımız oldu. Araçlarımızın ulaşamadığı yerlere kar altında direkleri ve diğer malzemeleri taşıyanlar oldu. Sabahın ilk saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar fedakarca çalıştılar. Vatandaşlarımızı bir an önce elektriğe kavuşturabilmek için insan üstü gayret gösterdiler.”

İKİ KÖYDE ELEKTRİK YOK

Yapılan çalışmalar sonrasında şu an itibariyle sadece iki köyde elektrik olmadığını vurgulayan Uçmazbaş, “Bu köyleri de gün içerisinde inşallah enerjilendireceğiz. Ancak çalışmalarımız burada bitmiyor. Bu yapılan çalışmaların birçoğu bir an önce enerji vermeye yönelik geçici çözümlerdi. Şimdi bizim bundan sonra kalıcı tesisleri yapmaya başlamamız gerekiyor. Bunun için de gerekli çalışmaları başlattık. En hızlı şekilde bunu da tamamlıyor olacağız” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum