Yunak'ın sorunları İl Genel Meclisi'nde çözülüyor

Yunak'ın sorunları İl Genel Meclisi'nde çözülüyor

Yunak İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Ürün ile ilçenin sorunlarının çözümü konusunda yaptığımız söyleşi oldukça verimli geçti.

İlçenin sorunlarının büyük bölümünün il genel meclisinde çözüldüğünü ifade eden Ürün, bu konuda kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

İl Genel Meclisi’nde çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Öncelikle Konya Televizyonu ve Merhaba Gazetesi’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı beğenerek takip ediyoruz, ilçelerimizin tanıtımları açısından iyi bir çalışma. İl Genel Meclisimizin yaptığı hizmetler de basın yoluyla kamuoyuna duyurmakta çok büyük bir katkı sağlıyorsunuz. 1965 yılında Yunak’ta doğdum. 2002 yılında İl Genel Meclisi üyesi olarak göreve başladım. 2002 yılından bu yana bölgemize büyük hizmetler getirdik. Bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz. 5302 sayılı yerel yönetimler yasası kanunlaştıktan hemen sonra Türkiye genelinde, Konya’nın tamamında ve Yunak’ta çalışmalarımız hızlandı. Bizi en fazla ilgilendiren tabi ki kendi bölgemiz olan Yunak’tır. Bu bölgede de bugüne kadar sağlık, eğitim, ulaşım alanında önemli hizmetlere imza attık.
Sağlık ve ulaşım alanında yapılan hizmetler neler?
Sağlık açısından Kuzveren beldemizi güzel bir sağlık ocağına kavuşturduk. Koçyazı beldemize bu sene bir sağlık ocağını açacağız. Hatırlı köyümüze bir sağlık ocağı yaptık, Sağlık ocaklarımızın tamamının bakım ve onarımını yaptık. Yani kısacası bölgede bize gelen teklifleri derhal il genel meclisimize bildiriyoruz ve bunun çözümü noktasında çalışmalara başlıyoruz. Buradan İl Genel Meclisi Başkanımıza, il yönetimimize ve İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü hep birlikte sorunlarımızın giderilmesi için çalışıyoruz. Ulaşımda 100 kilometre ilçe bağlantılı yol asfaltladık. İlçe bağlantılı olup da asfaltlanmamış köyümüz kalmadı. Bir küçük eksiğimiz vardı, onu da yol ağımıza aldırdık. İnşallah önümüzdeki sene Köy Hizmetleri Haritası’nda göründükten sonra ilçe bağlantılı yol olacak burası da. Köy bağlantılı yeni yol ağlarımız var. Köylerimizin birbirine ulaşımını daha da kolaylaştırmak için inşallah önümüzdeki dönemde köy yollarımızı da asfaltlayacağız.
İlçe de eğitim ne seviyede eksikleri neler?
Eğitimde hükümetin attığı önemli adımlar İl Genel Meclisi’ne de yansıyor. İl Genel Meclisi olarak bölgemizde, Yunak’ta Fatih Mahallesi’nde bir okul eksiğimiz vardı. 8 derslik bir ilköğretim okulu yaptık. Saray Beldemizde yine 8 derslik bir okulu hizmete açtık. Şu an öğrencilerimiz okuyor. Kuzveren Beldemiz, ikili eğitim gören bir beldemizdi. Bir sınıfta 70 kişi ders görmeye çalışıyordu. Buradan ne kadar verim alınır, ne kadar eğitim alınabilir artık orasını siz düşünün. Bu sorunun çözümü için il genel meclisine bir önerge sunduk. Hemen dikkate alındı ve inşallah seçimlerden önce bir yeni okul binası için temel atacağız.
Eğitimde bu sene 150 milyara yakın bir para okullarımızın bakım ve onarımları için kullanıldı. Milli Eğitim Komisyonumuza da huzurunuzda teşekkür ediyorum.
İl Genel Meclisi çalışmaları nasıl işliyor?
Bizim verdiğimiz önergeler genelde oy birliği ile kabul ediliyor. Bu da il genel meclisimizin iktidarıyla, muhalefetiyle aynı amaçta, yani hizmette buluştuğunu gösteriyor. Bizim verdiğimiz teklifler bir sorun çıkmadan sonuca ulaşıyor. Biz de tabii ki lüzumlu olanı, mantıklı olanı yapmaya çalışıyoruz. Çünkü sonuçta bu devletin, bu milletin parasını buralara yatırım olarak yapıyoruz. Bunlar her şeyin güllük, gülistanlık olduğu anlamına gelmez elbet. Nüfusu çok fazla olan bir ilçe olduğumuz için ciddi sorunlarımız var. Biz bunları zaman zaman İl Genel Meclisimize sunuyoruz, sizin aracılığınızla da kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Bu eksiklerin de zaman içerisinde giderileceğine inanıyoruz. 
Son olarak söylemek istediğiniz neler?
En önemsediğimiz şey, okul ve cami güzergâhlarımızın kilitli taşla döşenmesiydi. Çünkü ova içerisindeki köylerimizde bir yağış olduğu zaman çamur deryasına dönüyor, çukurlar tamamen suyla doluyor. Biz bu nedenle öncelikli olarak okul güzergahlarını kilitli taşla döşedik. 905 bin TL gibi büyük bir rakamı kilitli taş yapımı için ayrıldı. 2011 yılında genel olarak 23 köyümüzün 700 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde kilitli taş döşeyeceğiz. Bunlar yine okul güzergahlarında olacak. Köylerimiz çok ciddi göç veriyor. Bunu önlememiz gerekiyor. bu görev başta hükümete düşüyor. Köye dönüş yasası adı altında çıkarılan kanun var. Biz de buna bir katkıda bulunmak amacıyla köylerimizi cazibeli hale getirmeye çalışıyoruz. İnsanların artık şehirlerden köye dönmesi için biz de üzerimize düşen vazifeyi yapıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.