Yorgancılık mesleğini yaşatmak istiyorlar

Yorgancılık mesleğini yaşatmak istiyorlar

Selçuklu Mustafa Bülbül Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri, Türkçe dersi “Biz ve Değerlerimiz” teması çerçevesinde tarihinde CulturalHeritage:S.O.S (Struggle of Survival) ismi ile bir etwinning projesi oluşturdu.

Bu proje kapsamında öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri araştırdı. Araştırmanın ardından öğrenciler, Konya Yorgancılar ve Çeyizciler Odası Başkanı  Ramazan Tezel aracılı ile odaya bağlı olan yorgancılık mesleği ustası İzzet Göçülü ile bir röportaj yaptı.

Öğrenciler; öğretmenleri İlknur Özer danışmanlığında yaptıkları röportajda, yorgancılık mesleği ve yorgancılığın yapılışı hakkında usta Göçülü'den bilgi aldı. Usta İzzet Göçülü, mesleğini aşkla yaptığını vurgulayarak,  bu mesleğin unutulmaması için çırak yetiştirme gerektiğine dikkat çekti. Kendi mesleğini oğlu ile devam ettireceğini söyleyen Göçülü, ayrıca meslek yüksek okullarında da 'yorgancılık' bölümü açılmasını ve istekli öğrencilere bu eğitiminin verilmesinin de altını çizdi.  Göçülü, şunları kaydetti: "Bizim yaptığımız iş tamamı ile el sanatından oluşuyor. Bu işin eğitimini alan gençlerin unutulmaya yüz tutmuş mesleğe ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu vesile ile meslek kuşaktan kuşağa aktarılabilir." Bu proje aynı zamanda Konya'nın yanı sıra, Bitlis, Balıkesir, Adana, Mersin ve Kayseri’den de ortakları bulunuyor. Proje Romanya ile uluslararası bir boyuta taşındı. Bu proje ile öğrenciler, kuşaklar arası bir köprü kurmayı ve kültürel mirasına sahip çıkmayı hedefliyor.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum