Yöneticiler birlikte sorunları daha iyi çözecek

Yöneticiler birlikte sorunları daha iyi çözecek

Öncü Okul Yöneticileri Derneği, İstikbal eğitim Kurumları desteği ile Konya’da Okul Yöneticileri Buluşmaları’nın ikincisini gerçekleştirdi.

Uluslar arası Gençlik Akademisi Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Meram Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyümanav, Öncü Okul Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Hakkı Karataş, İstikbal Eğitim Kurumları Kurucusu Özcan Dalgıç ve okul yöneticileri katıldı.

4-4ozcan-dalgic.jpg

Programın açılışında konuşan İstikbal Eğitim Kurumları Kurucusu Özcan Dalgıç, “Aktif olarak fikir alışverişinin yapılabileceği bir platform oluşturmaya çalışıyoruz. Okullardaki hocalarımızla istişare ettiğimiz zaman sorunlara çözüm bulabildiğimizi görüyoruz. Sorunların üstlere iletilmesi için STK’lara büyük görev düşüyor. Bu eleştiriler konuşmalardan ibaret kalmamalı. Öncü Okul Yöneticileri Derneği bu manada önemli işler yapacak” ifadelerine yer verdi.  

OKUL MÜDÜRLERİ YALNIZ

4-5hakan-karatas.jpg

Öncü Okul Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Hakkı Karataş ise konuşmasında, “Biz 2013 yılında öğretim odaklı çalışmalar yapmak üzere Öncü Eğitimciler Derneği’ni kurduk. Bu oluşumdan okul yöneticilerine yönelik çalışmalar yapma ihtiyacı doğdu. Ve bir çağrı yaptık. 2016’da Öncü Okul Yöneticileri Derneği’ni kurduk” dedi. Okul müdürlerinin yalnız olduğunu söyleyen Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müdürlerimizin üstlerinde ciddi bir hiyerarşi var. Altta ise öğrenci ve velilerin talepleri var. Bu ikisi arasında müdürler yalnız kalıyor. Okul müdürü bir noktada sıkıştığı zaman diğer okul müdürünü arayıp ‘Bu işi nasıl yapıyorsunuz?’ diye soruyor. Buz bu sorulara cevap bulunabilecek Ulasal bir platform kurmayı amaçlıyoruz. Okul yöneticileri bir arada olduğu zaman sorunları daha iyi çözer. Biz oluşum olarak siyaseti, ticareti işimize karıştırmıyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.