YKS sonuçları bu ay açıklanacak

YKS sonuçları bu ay açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının ilk ve ikinci oturumları olan TYT ve AYT sonuçları, Temmuz ayının son günü açıklanacak.

YÜksek Ortaöğretim Kurumları Sınavı bu yıl ilk defa uygulandı. Seçim dolayısıyla Haziran sonunda düzenlenen AYT ve TYT oturumlarının açıklanacağı tarih, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından duyuruldu.

YKS adayları için iyi haber! ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre AYT ve TYT oturumlarının sonuçları, 31 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar için tercih süreci başlayacak.

YKS'nin ilk oturumu olan TYT için 2 milyon 322 bin 421 kişi, ikinci oturum olan AYT için ise 1 milyon 982 bin 669 kişi başvuruda bulunmuştu.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının baraj puanı da, ÖSYM tarafından geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. TYT testi için baraj puanı 150, AYT için ise 180 olarak açıklanmıştı. 

Bir diğer YKS oturumu olan YDT (Yabancı Dil Testi) de, ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre 31 Temmuz'da açıklanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.