Yetişmiş eleman yok

Yetişmiş eleman yok

KTO’nun istişare toplantısında reklamcılık sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Kayıtdışı reklamcılık ve nitelikli eleman sorunlarını belirten sektör temsilcileri Konya’da daha fazla marka olması gerekliliğine vurgu yaptı

Konya Ticaret Odası KTO’nun düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor. 24, Meslek Komitesi’nin istişare toplantısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk komite üyeleri ve komiteye bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Reklamcılık sektörü tamamen ekonominin genel durumuna paralel seyreden bir sektör olarak değerlendirilmektedir. Sektör sadece kendisinin ekonomik olarak yarattığı değerle değil, ekonomiye sağladığı itici güç ile ülkemiz ve şehrimiz ekonomisi için çok önemlidir. Sektör, diğer sektörleri hareketlendirme potansiyeline sahiptir. Buna rağmen Türkiye’de tanıtım yatırımlarının oranı aslında oldukça düşüktür. Gelişmiş ülkelerde yüzde 1,5-2 civarında olan tanıtım yatırımlarının oranı Türkiye’de bugün binde 2 civarındadır. 2023 yılında dünyanın on büyük ekonomisi arasına girme hedefinde olan ülkemizde bu oran yetersizdir. Reklam sektörünün ekonomimize katkı sağlamasını istiyorsak bu oranın en az yüzde 1 seviyelerine çıkarmalıyız. Bu da bize sektörün büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir. Pazarın şu anki küçüklüğü gelişme potansiyelini ortaya çıkarmaktadır. Ülke olarak 2023 vizyonumuzu gerçekleştirmek için yüksek katma değerli ürünlere yönelmeliyiz. Katma değerli yüksek ürünlerle pazara girebilmek için Ar-Ge’ye ve marka değeri olan ürünlere ihtiyaç vardır. Reklam sektörü ürünün marka değerini yükseltmek için olmazsa olmaz bir sektördür. Burada bulunan sektör temsilcilerimizin görüş ve önerileriyle sektöre yönelik daha sağlıklı bir tespit yapacağımıza inanıyorum” dedi.

HAKSIZ REKABET VAR

24. Meslek Komiteleri adına konuşan Komite Başkanı Rıfat Ergan da sektörün mal ve hizmet üreten bütün işadamları için katma değeri artıran hizmetler geliştiren bir sektör olduğunu belirterek sektörlerinin Konya’nın daha çok gelişmesi için elzem sektörlerden birisi olduğunu söyledi. Sektörlerinde iki büyük sorun olduğuna işaret eden Ergan, “Ajans ve tabelacılık hizmetlerinde  yetişmiş eleman sıkıntısı had safhadadır. Sektötün gelişmesi için nitelikli elemana ihtiyacımız var. Ayrıca ajans hizmetlerinin dışında tabelacılık hizmetleri ise haksız rekabete maruz kalmaktadır. Kullanılan teknolojilerin neredeyse tamamının ithal olması da ayrı bir sorun olmakla birlikte ajans hizmetlerinde ve tabelacılıkta kayıt dışı çalışmalar ile haksız rekabet ve sağlıksız bir yapılanma arz ediyor” dedi. Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili istişarede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.