Yeni yatırımlar geliyor

Yeni yatırımlar geliyor

Türkiyenin üreten gücü sloganıyla yatırımlarını sürdüren Çumra Şeker, bisküvi, gofret ve kek üretimi için de düğmeye bastı

Tesis kısa bir süre sonra bu gıdaların üretimine de başlayacak
Yaptığı yatırımlar, istihdam alanının genişliği ve üretim yelpazesi ile dikkat çeken Çumra Şeker Entegre Tesisleri, yeni yatırımlar yapmaya da devam ediyor. 2003 yılında kurulan tesislerin sadece şeker fabrikasından ibaret olmadığını belirten İşletme Müdürü Dede Ülker, sıvı şeker, kristal şeker, sert şeker, küp şeker, çikolata, yem, arı yemi, seracılık, yem, gübre, sıvı gübre, et, süt ve süt ürünleri üretim tesisi, ayrıca elektrik üretim tesisi ile çalışmaya devam ettiklerini, entegre tesislerinde yeni yatırımlara da devam edeceklerini belirtti.
Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nin, kısa bir süre içerisinde bisküvi, kek ve gofret üretim tesislerini de kurup hizmete sunacağını kaydeden Dede Ülker, “Türkiye’nin üreten gücü sloganıyla yola çıkan Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesinde çok sayıda fabrika var. Bu tesislerimiz 365 gün sürekli çalışan bir tesistir. Türkiye’nin üreten gücü sloganı da buradan geliyor. Şeker fabrikamız 18 bin ton kesim, 17 bin ton da pancar işleme tesislerine sahip. Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise önde gelen şeker fabrikalarından birisidir. Şimdi burada Türkiye’nin birçok ilkleri var. Sıvı şeker fabrikası Türkiye’nin ilk ve tek fabrikasıdır. Çikolata fabrikasının yanında şimdi de bisküvi, kek, gofret yatırımlarımız devam ediyor” dedi.
BİR TESİSİN ATIĞI, DİĞERİNİN HAMMADDESİNİ OLUŞTURUYOR
Meram ilçesi Kaşınhanı Mahallesi’nde bulunan entegre et ve süt üretim tesislerinin kurulması için de çalışmalar tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Dede Ülker, “Bu merkezler dünyanın en büyük üretim merkezleridir. Zeytin ve yağ işleme fabrikamızın kurulması da yatırım çalışmalarımız arasındadır. Buradaki bir tesisimizin atığı, diğer tesisimizin hammaddesi olarak kullanılıyor. Burada hiçbir madde atık olarak değerlendirilmiyor. Elektriği dahi burada kendimiz üretiyoruz. Yeni bir elektrik santrali için de yatırım yapıyoruz. Fabrika kendi elektriğini sağladığı gibi, dışarıya da elektrik satıyor. Emisyon izni olan çevreci bir fabrikayız. Diktiğimiz ağaçlar da bunun göstergesidir. Şu an 7 milyon ağaç diktik ama Türkiye nüfusu kadar ağaç dikeceğiz” dedi.
Amaçlarının çiftçinin kazanması ve istihdamın artması olduğunu bildiren Ülker, “Biz çiftçilerimize tarlada istihdam sağlamak, onları doğduğu yerde doyurmak istiyoruz, yatırımlarımız da zaten bu yönde. Örneğin yem fabrikamızda 46 bin ton mısır aldık. Mısır fiyatlarını belli bir seviyede tutmaya çalışırken, kaliteli yem üretiyoruz. En az dolaylı olarak 1 milyon kişi buradan ekmeğini kazanıyor. Doğrudan da 60 bin üreticimiz ile 4 bine yakın insanımız tüm fabrikalarımızda istihdam ediliyor” diye konuştu.
Çumra Şeker’in yaptığı yatırımlarla hiçbir zaman yetinmeyeceğini ve yenilerini eklemek için sürekli kendisini yenileme ve geliştirme çalışması içerisinde olduğunu bildiren Dede Ülker, “Hedefimiz her zaman daha da büyüyüp, gelişmek ve üreticiye daha çok kazandırmak olacak. Biz üreticiye kazandıracak olan bütün alanlarda varız. Örneğin, atık enerjimizi, sıcak su buharından elde edeceğimiz enerjiden tilapya balığı üreteceğiz. Bu Türkiye’de yine bir ilk olacak. Bunun iznini de sadece biz aldık. İhracatımızın büyük bir kısmı da Amerika’ya olacak. Şu an 40’ı aşkın ülkeye ürünlerimiz ihraç edilmekte. Avrupa’dan Uzak Doğuya, Orta Doğudan Amerika’ya kadar ihracatlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.
n RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.