Yemek yarışmasında 1’inciler Konya’dan

Yemek yarışmasında 1’inciler Konya’dan

Konya, Aksaray, Karaman illerinden 10 okulun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Konya Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu. Bölge birincileri 4 Mayıs’taki büyük finalde yarışacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen “MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması”nın İç Anadolu Bölgesi Konya etabı finalleri Selçuklu Öztekinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

Öğrencilere meslekî eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunmak, zengin mutfağımızın lezzetlerini ortaya koymak, öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek kendilerini ifade etmelerine olanak tanımak, Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki sorumluluklarını anlamalarını sağlamanın hedeflendiği yarışmanın İç Anadolu Bölgesi Konya etabı finalleri; Konya, Aksaray, Karaman illerinden 10 okulun katılımı ile gerçekleşti.

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada, öğrenciler birbirinden güzel tabaklar hazırlayarak maharetlerini sergilediler. Hazırlanan tabaklar, jürideki şeflerin beğenisine sunuldu. Yapılan tadım testlerinin ardından dereceye giren okul ve öğrenciler belli oldu.

Yarışma sonrasında gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yarışmanın mutfak kültürüne dikkat çekmesi ve gençleri kendi değerleriyle tanıştırması konusunda çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti. Yiğit, yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve onlara rehberlik eden öğretmenleri tebrik etti.

İŞTE DERECEYE GİREN OKULLAR

Yarışmada Konya Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Selçuklu Öztekinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Karatay Borsa İstanbul Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini İl Müdürü Murat Yiğit takdim etti.

Ödül törenine; Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Doğan, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

7 bölgede 28 şehirde yapılacak yarışmaların tamamlanmasının ardından bölge birincileri 4 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek olan büyük finale katılacak.

MUSTAFA ÜNÜVAR

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.