‘Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ açıldı

‘Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ açıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 60 yaş ve üzeri bireylerin eğitim göreceği "Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi" açılış töreni düzenlendi.

KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafında hayata geçirilen program kapsamında 60 yaş ve üzeri bireyler 8 hafta boyunca sağlık, beslenme, spor, sanat, tarih, ekonomi, iletişim, teknoloji gibi konularda eğitim görecek.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 60 yaş üzerindeki bireylerin bilgi, beceri ve yeteneklerinin korunması ve yenilerinin kazanılmasına destek olunması amacıyla düzenlenen eğitimin açılış törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nevzat Aydın, Prof. Dr. Serkan Ada ve Prof. Dr. Mahmut Baykan, üniversite personeli, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sefa Usta, merkezin faaliyetleri ve amaçlarından bahsederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi kapsamında alanında uzman üniversitemizin değerli öğretim elamanları tarafından siyaset, tarih, iletişim, teknoloji, gastronomi, ekonomi, hukuk, sağlık, kültür ve sanat başta olmak üzere pek çok konuda eğitim verilecektir. Haftada iki gün olacak şekilde toplam 56 saat ve 8 hafta sürecek eğitim programımız etkin, etkili ve zengin bir içeriği barındırmaktadır. Kurs sürecinde farklı mekânlarda kursiyerlerimizin aktif katılım göstereceği gastronomi ve müzik başta olmak üzere kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin yürütülecek olması projemizin önemini ortaya koymaktadır”

ÜZERİMİZE DÜŞEN MİSYONU YERİNE GETİRECEĞİZ

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ise “Dünyada ve Türkiye’de yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki oranı hızla artmaktadır. Bu artış da sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yaş gruplarının dikkate alındığı değişim ve dönüşümlerin gerekliliğini göstermektedir. Birleşmiş Milletlerin 2030 sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri ‘sağlıklı ve kaliteli yaşam’dır. Bu bağlamda toplumda her yaştaki bireylerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşama sahip olması, bunun güvence altına alınması ve mutluluğunun desteklenmesi sağlanmalıdır. Bu durum da bireylere aktif ve sağlıklı bir yaş alma sürecinin sunulmasını gerektirmektedir. 12. Kalkınma Planında da “aile içi ve kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve buna ilişkin gönüllülük faaliyetlerinin artırılması ile genç-yaşlı iş birliğinin özendirildiği, yaş almış bireylerin deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktardığı program ve projelerin uygulanması” hedeflenmektedir. Bu kapsamda üniversitemiz de üzerine düşen misyonu yerine getirmek ve sürece katkı sunabilmek adına ‘60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi’ni sizlere sunmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimin ilk açılış dersini veren Gazeteci-Yazar Ahmet Tek, mesleğiyle ilgili tecrübelerinden ve günümüzdeki gazetecilik mesleğinin öneminden bahsetti.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.