Vatandaşın ilgi odağı oldu

Vatandaşın ilgi odağı oldu

İstanbul Caddesinde bulunan bir beyaz eşya mağazasındaki örümcek cinsi maymun görenlerin ilgi odağı oluyor

Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen Konya’da dükkânlar kendilerini, diğer dükkânlardan daha farklı gösterebilmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Kendi ismini en iyi şekilde duyurabilmek için ellerinden gelen her türlü kampanyayı yapmaya çalışıyor. Bazı dükkânlar ise kampanya yapmak yerine kendilerini daha farklı şekilde göstermek yoluna gidiyor. Bu mağazalardan birisi de İstanbul Caddesi üzerinde bulunan beyaz eşya mağazası. Yan yana bulunan ve aynı markanın malını satan beyaz eşya dükkânından birisi diğerinden farklı olduğunu göstermek, kendisini daha iyi tanıtabilmek adına dükkânının ön tarafındaki vitrinine Konya’da dükkânlarda görmeye alışık olmadığımız bir maymunu koydu.  
MAĞAZALARININ FARKLI OLMASINI İSTİYORLAR
Beyaz eşya mağazasında bulunan maymunu koyma amaçlarını söyleyen beyaz eşya mağaza satış sorumlusu Osman Özer, “Bu cadde üzerinde yan yana aynı markanın ismi altında, iki tane mağaza var. Biz de yan komşumuzdan farklı olabilmek için mağazamıza Paçoz ismini koyduğumuz maymunu getirdik ve vitrinin en önüne koyduk. Bizim müşterilerimiz bize olan taksitlerini yatıracakları zaman, yan taraftaki mağazaya, onların müşterisi de taksit yatıracağı zaman bizim mağazamıza yanlışlıkla gelmelerini önlemek için bu maymun ayırıcı bir faktör oluyor. Maymunu vitrinin ön tarafına koyduğumuz günden itibaren mağazamıza gelen müşteri sayımız da arttı. Bunların dışarıdan maymunumuzu görerek, insanların onu sevmek üzere mağazamıza gelmesi de bizi mutlu ediyor. Vatandaşlar ile daha sıcak bir bağımız oluşuyor. Mağazamız artık insanların bir nevi ilgi odağı oldu. Herkesin dikkatini çeker durumda oldu” dedi.
KİMSEYE ZARAR VERMEZ
Mağazadaki Paçoz’un bakımlarını geciktirmeden yaptırdıklarını söyleyen Özer, “Maymunumuzun 2 güne bir duşunu aldırıyoruz. Vakti geldiği zaman aşılarını yaptırıyoruz. Evcil hayvan olduğu için kendisini sevmeye gelen insanlara karşı haşin davranışlar sergilemiyor. Gelen misafirlerinin verdiği kuru yemiş, çekirdek, şeker ve benzeri yiyecekleri yerken göstermiş olduğu tavır hem bizim mağazamızda bulunan müşterilerimizi hem de müşterimiz olmadığı hâlde maymunu sevmek için gelen insanları gerçekten mutlu ediyor. Verilen fıstıkların ve çekirdeklerin kabuklarını soyarak aynı bir insan gibi yemesi ziyaretçileri hem güldürüyor hem de mutlu ediyor” diye konuştu.
GECE BEKÇİSİ MAYMUN
Maymunun cinsi hakkında da bilgi veren mağaza satış sorumlusu Osman Özer, “Paçoz adını koyduğumuz maymunun cinsi Örümcek Maymunu, ülkesi Afrika. Bunların ömrü yaklaşık 55 yıl kadar oluyor. Bizim maymunumuz şu anda 1 yaşında. Küçük olduğu için daha ilgi çekici hareketler sergiliyor. Paçoz’un kimlik bilgilerini verdiğimiz kartın altına da mağazanın gece bekçisidir diye ekledik. Bu da insanların tebessüm etmesini sağlıyor. Kafesin üstüne de ‘beni sevmek için içeriye gelebilirsiniz’ diye yazdık. Bunu gören vatandaşlar kendisi ile ilgilenmek için hemen içeriye geliyor. Özellikle küçük çocukların ona olan ilgisi mağaza sorumluları olarak bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Osman Özer insanların ilgi odağı olan maymunu sevmek isteyenleri İstanbul Caddesi’ndeki mağazalarına davet ediyor. Bunun için kendilerinin hiçbir ücret talep etmediklerini belirtti.
MUSTAFA ÖZÇELİK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.