Vali Erol: Hakları ödenmez!

Vali Erol: Hakları ödenmez!

Vali Muammer Erol, “Yalnız Öğretmenler gününde değil, her zaman eğitim camiamızın ve öğretmelerimizin yanındayız, destekçisiyiz. Bu kutsal görevi hakkıyla ve layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimizii hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz” dedi

Vali Muammer Erol, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Vali Erol, öğretmenlerin toplumun geleceği açısından önemine çekti. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizen Erol, “ Öncelikle; büyük bir sorumluluk anlayışı içinde, Anadolu'nun en ücra köşelerinde en zor şartlarda ve fedakârca görev yapan, Büyük Türk Milletinin milli ve manevi değerlerini sonsuza kadar yaşatacak ve yüceltecek olan yeni nesilleri yetiştirmek için mücade eden, tüm eğitim camiamızın öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Bilindiği üzere eğitim; en basit şekliyle dünyadaki en değerli varlık olan insanı yetiştirme ve şekil verme sanatıdır. Şüphesiz; topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bilinen bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir önem ve kutsallık taşımaktadır. Öğretmenlerimiz; sevgi ve fedakârlık isteyen ve ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi icra etmektedirler. İşte bu husus, öğretmenlerimizi dünyanın en zor, ama aynı zamanda en onurlu mesleğinin mensubu yapmaktadır” dedi.

ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİN TEMİNATI

Öğretmenlerin bilge ve fedakar kişiler olduğunu kaydeden Vali Erol, şunları söyledi: “ Yedi yüz elli yıldan beri, dünyanın dört bir yanındaki dili, dini, ırkı, cinsi, mesleği, meşrebi farklı insanlara yol gösteren, Gönüller Sultanı ve Büyük İslam Velisi Hz.Mevlana da; öğretmeni eğitimin merkezine almış, canın güçlenip kuvvetlenmesi için hastasına gıda ve meyve suları veren doktora benzetmiştir.O öğretmenin, güçlükleri ortadan kaldıran, sözü iyi anlaşılan, ileri görüşlü, genel kültürlü, öğretim metotlarını iyi bilen ve sevgi dolu örnek bir şahsiyet olması gerektiğini belirtirken, öğretmensiz; yani kılavuzsuz yola çıkan kişilerin iki günlük işlerinin yüz yıllık olacağını ifade etmiştir. Dolayısıyla; öğretmenlerimizin insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge ve fedakar kişiler olduklarını biliyoruz. Günümüzde yaşadığımız tüm olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen onlara güveniyor, yetiştirdikleri yeni nesillerin; bilimsel gelişmelere açık, okuyan ve okuduğunu anlayan, sorumluluk duygusu gelişmiş, insani, milli, manevi ve ahlaki değerlere saygılı, geleceğimizin teminatı nesiller olacağına samimiyetle inanıyorum.”

HER ZAMAN ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ

“Yalnız Öğretmenler gününde değil, her zaman eğitim camiamızın ve öğretmelerimizin yanındayız, destekçisiyiz” diyen Erol, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu kutsal görevi hakkıyla ve layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimizin hakkının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini düşünüyorum. İlimizde de bu kutsal görevin sorumluluklarının en şekilde yerine getirilmesini beklerken, aynı zamanda tüm camianın bu zor görevin sorumluluğuna ve onuruna yakışır özlük haklarına da en kısa zamanda kavuşmasını diliyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle; tekrar Konyamız da ve Ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Gününü" kutluyorum. Başta başöğretmen Atatürk'ü, görevi başında şehit olmuş aziz eğitim şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş, hepimiz üzerinde hakkı olan öğretmenlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Emekliye ayrılan, halen görevde olan ve bu göreve yeni başlayan tüm öğretmenlerimize aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarılar diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.